Veckans blogg: Fridas bakblogg

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Fridas bakblogg

I förra veckan var det premiär för “Veckans blogg” där jag uppmärksammar en bloggare inom bakning, desserter, bröd, kaffe och te. Samtliga bloggare får svara på fem frågor samt bidra med ett par av sina vackra foton som i de flesta fall även länkas till recept. Denna vecka har jag äran att lyfta fram Frida Skattberg. Hon bloggar för VeckoRevyn med namnet Fridas bakblogg.

IMG_0928edited

 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Just nu är jag inne i en period med Godis & Glass. Det är det absolut roligaste att baka just nu. Att få experimentera fram nya recept och spännande smakkombinationer. Och bara tanken på att få sitta och äta hemgjorda Godisremmar på lördagskvällen eller bjuda in vännerna på glassfest med hemgjord glass gör mig glad! Godis och glass är även väldigt populärt bland läsarna och recepten sprider sig som en löpeld i sociala medier, vilket så klart bidrar till den härliga känslan när jag står och kokar ihop mina godiskarameller.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Om jag ska vara helt ärlig så är det väldigt sällan som jag är på caféer faktiskt. Tyvärr! Men när jag väl är där så äter jag helst en Prinsess- eller Napoleonbakelse.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är inte lätt att välja ett specifikt minne då jag har så himla många fina. Men det absolut bästa är från när jag var liten. Min mamma gjorde alltid egen pepparkaksdeg som blev sådär god att det inte gick att bara ta en, eller fem skedar. När degen hade kokat ihop så stod den i en kastrull med lock på spisen. Där stod den över natten så jag och min bror bestämde att smyga upp när vi trodde att mamma och pappa hade somnat, sen skulle vi bara smaka lite deg. När vi hade smugit upp ur sängen och gick in i köket så möttes vi till vår stora förvåning av en härlig syn. Mamma och pappa hade satt fram kastrullen med deg på bordet, tagit fram fyra skedar och gjort plats åt oss på(!) köksbordet. Så där satt vi alla fyra på köksbordet och åt tills all deg var slut. Dagen efter var vi alla hemma från dagis, skola och jobb p.g.a en hemsk värk i magen.. Ha ha.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Det finns så många som jag skulle vilja bjuda in på en fika. Men om jag måste välja tre så skulle jag ta allas vår bakdrottning Leila Lindholm. Jag har träffat henne i en av hennes butiker och hon är en varm och väldigt trevlig människa som jag skulle kunna prata med i timmar. Den andra som skulle få komma på fika är Manuela Kjeilen som driver bloggen Passion for baking. Hon har så vackra bilder och bra recept, hon verkar så snäll och driven. Den tredje personen vid mitt fikabord skulle vara Fredrik Nylén. Han som var en av finalisterna i Hela Sverige Bakar 2013. Finns det någon människa som sprider sådan glädje som han gör? Det syns verkligen att han älskar det han gör, och sådant inspirerar.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
De vanligaste frågorna från mina bloggläsare är vilken kamera jag fotar med, om jag kan börja göra bak-videos  och vad jag gör av alla bakverk. Det är nog den absolut vanligaste frågan, vart alla bakverk tar vägen. “Äter du alla bakverk själv?!?!”

—————————————————————–-

Nedan finner du fyra vackra foton med tillhörande godsaker. Du finner även recept samt kontaktuppgifter till Frida Skattberg.

IMG_7347edited

Stora, sega chokladmaränger
Recept: här

IMG_1093edited

Syrliga godisremmar
Recept: här

img_0709_54a3e715e087c34068b9e467edited

Vaniljglass med kakdeg och chokladkross
Recept: här

IMG_0928edited

Marängskålar med lemon curd
Recept: här

—————————————————————–-

IMG_75561-1024x1024

Blogg: Fridas bakblogg
Drivs av: Frida Skattberg
E-post:
 fridaviktorias@live.se
Instagram: bakamedfrida

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.