Veckans blogg: Cake by Maddy

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Cake by Maddy

Då har vi tagit steget in i midsommarveckan med små grodorna, jordgubbstårta och glada människor. Det vi garanterat kommer prata om fram tills aktuell dag är vädret. Blir det regn, blir det sol eller blir det drivis! Jag har varit med om kvällar på midsommar där jag suttit med dunjacka på. I Stockholm har det hänt att jag firat på Skansen och det kan jag varmt rekommendera. Härlig miljö, många aktiviteter, bra stämning och mycket folk. Och så är det alltid lika underhållande att sitta och lyssna på turisternas kommentarer när vuxna människor börjar dansa små grodorna.

Veckans blogg är Cake by Maddy som drivs av Madeleine Alfredsson från Värmland.  Ta del av hennes härliga inlägg och recept och spana även in hennes härliga kinderäggtårta med extra allt. Inlägget sparas i vanlig ordning under fliken veckans blogg

Jag heter Madeleine, 32 år gammal. Bor med min sambo och våra tre pojkar i ett hus i de värmländska skogarna i Karlstad. Jag jobbar och driver mitt tårtföretag Cake by Maddy där jag tillverkar och säljer tårtor, cupcakes, kakor och annat gött till dessertbordet.

För tillfället är jag mammaledig igen och har fått lägga tårtorna lite åt sidan. Eftersom många av mina följare (främst på Instagram) tjatat om en blogg där jag delar med mig av recept på det jag bakar så tänkte jag att det var perfekt läge för det nu när jag har mer tid. (eller har man verkligen det med tre barn??) Och så blev bloggen till iallafall!

Trots att den är ganska ny så har jag fått så mycket fin respons. Många förslag på samarbeten med olika företag och det senaste projektet är för Anthon Berg, där jag jobbar på att ta fram bakrecept till deras choklad- och marsipansortiment. Jättekul! Jag älskar att jobba och skulle antagligen bli galen om jag inte hade nått jobbrelaterat att pyssla med.

Mitt stora intresse för bakning började när jag fick min första son för snart sex år sen. Det började nog med någon torr sockerkaka och eskalerade väldigt snabbt till maffiga tårtor, haha! Jag är väldigt kreativ, och hittade äntligen ”rätt”. Jag älskar det amerikanska ”extra allt” av onyttigheter, du vet allt det där man älskar och inte kan motstå! Det mesta av min bakning är därför ganska amerikansk men kanske en gnutta försvenskad.

Låter jäkligt klyschigt men bakning är verkligen min terapi. Det hjälper mot allt! Är jag glad bakar jag, är jag ledsen bakar jag, är jag förbannad bakar jag, är jag trött bakar jag osv. Jag kan liksom koppla bort hela omvärlden och gå in i min egen lilla bubbla.

Mitt företag och jag har blivit uppmärksammat av ett gäng tidningar men den absolut bästa reklamen har ju ändå min ”kindertårta” gett som b.la hamnade på 9GAGs Instagramkonto med sina dryga 40 miljoner följare(!!) Folk från hela världen hör fortfarande av sig och ställer frågor om den. Och den cirkulerar fortfarande runt på sociala medier runt om i världen. Galet häftigt!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Helt klart Brownies! Det är typ det jag lever för och på (det händer nämligen pinsamt ofta att jag skippar maten för dessa godsaker). Man kan ju faktiskt trolla ihop allt möjligt av en browniesmet!

Jag älskar att experimentera med olika smaker och just brownien är så tacksam. Choklad funkar ihop med nästan allt! T.om bacon! 😉 (Testa att bara doppa en knaperstekt baconskiva i choklad någon gång så får du se. Men om du frågar mig så är en helt vanlig brownie med en fin, bra choklad i det allra godaste.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Hmm, svår fråga då jag älskar allt i bakverksväg. 😉 Men oftast beställer jag nog en vanlig krämbulle eller ett glasswienerbröd. Slår jag på stort kanske jag tar en tårtbit, och då något så vanligt som en prinsesstårtsbit. Jag står ju med så mycket olika bär -och choklad-mousser på jobbet om dagarna så vanlig hederlig grädde och vaniljkräm är något jag kan sukta efter ibland.

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag måste ju ändå säga min Kindertårta här. Även om själva bakningen kanske inte är minnet i sig utan att den blev så fruktansvärt stor på sociala medier. Min son önskade en födelsedagstårta med sitt favoritgodis på – kinderägg. Jag gjorde en åt han, tog kort på den och la ut den på Instagram. Sen sa det bara pang och den delades hej vilt på nätet. Folk från hela landet ville beställa den, t.om från Danmark, haha! Och det var också den som gjorde att jag vågade ta steget till mitt företag. Så tack för sociala medier:)

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Ola Salo – jag tokälskar honom! Vilken karl! Han är duktig på allt. Och så jäkla vacker på både in och utsida. Tänk att få dela en kopp kaffe med honom och tjöta om allt mellan himmel och jord.

Roy Fares- han är grym på det han gör och bakar sånt jag älskar att både baka och äta, mycket amerikanskt. Sen ser han inte direkt ful ut heller😉

Mark Levengood – hur underbart hade det inte varit och få sitta ner och prata med denna fantastiska människa? Så rolig, så klok, och med det största hjärtat en människa kan ha. Kan inte tänka mig en bättre fikagäst.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Bloggen är relativt ny så överdrivet många kommentarer har jag inte fått. Mer på Facebook och Instagram. Folk frågar nog oftast om dom kan byta ut olika ingredienser mot liknande (ex smör mot margarin, muscovadosocker mot farinsocker osv), sen är dom ofta väldigt nyfikna på hur jag får till vissa spritsningar eller dekorationer, vart jag köper mina verktyg eller nått speciellt strössel. Jag älskar att få frågor! Och svarar självfallet på alla. Är det något jag är osäker på så tar jag reda på det. Det är ju till stor del pga mina läsare/följare som jag har lyxen att få jobba med det jag älskar.

Cola cake
Recept: Här

Nutella Chocolate Chip Cookies
Recept: Här

Twixkakor
Recept: Här

Oreo Cookie Brownies
Recept: Här

Marzipan Brownie
Recept: Här

Blogg: Cake by Maddy
Drivs av: Madeleine Alfredsson
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.