Veckans blogg: Cat`s mat- och bakblogg

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Cat`s mat- och bakblogg

Då har vi äntligen tagit klivit in i sköna maj med spirande grönska och glada människor för visst är det så att folk är gladare och piggare på våren? Eller så kanske vi inte lägger märke till vår omgivning då vi är så upptagna med att stirra ned i våra mobiler! Jag blir i alla fall glad över att åter få sitta och fika på en utomhusservering för det är något speciellt med att fika och äta mat utomhus. I dagarna har även många sommarkaféer slagit upp sina portar, vilket gör att fikautbudet ökar väsentligt. Många har dock enbart öppet på helgerna i början men ju varmare det blir, desto förmånligare öppettider.

Veckans bloggare är Catarina Davidsson som driver Cat`s mat- och bakblogg. Hon bor i ett 40-tals hus med stor trädgård i ett litet samhälle i djupaste Småland. Besök gärna Catarinas blogg där du finner massor av recept. Detta inlägg spar jag i vanlig ordning under fliken “veckans blogg“.

imageedit_5_4000912465

Jag älskar verkligen allt som har med bakning och matlagning att göra. För mig är köket den ultimata avkopplingen från ett stressigt heltidsjobb. Jag heter Catarina, men kallas även för Cat. Jag bor tillsammans med min make i Vissefjärda, Sydöstra Småland på gränsen till Blekinge. Jag är mamma åt två, numera, vuxna barn (varav en bor hemma igen). Jag har bloggat sen 2010 (Cat´s Passions) och startade bak- och matbloggen 2013 (Cat´s bak- och matblogg).

Egentligen är det barnen som är skyldiga till att bloggen finns! När de flyttade hemifrån började de efterlysa mina recept och på den vägen är det. Som kuriosa har jag utbildning i foto, bildredigering och dryckeskunskap, kunskapen ökar jag på lite för varje år eftersom jag tar några nya kurser per år. Utöver mina bloggar, håller jag för närvarande en ganska låg profil, men jag och fotograf Ann-Charlotte Andersson hade med ett äppelreportage i tidningen Hembakat för något år sedan.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att baka så jag ger mig gärna på det mesta, ju mer utmanande desto bättre. Men får jag bara välja en sak får det bli matbröd med surdeg. Surdegsbröd är så spännande och går att variera i all oändlighet, dels med olika sorters mjöl, frön, frukter, men också syrligheten med hjälp av olika jäsningstider.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag älskar fik! Jag brukar försöka beställa deras signum bakverk, om de har något. Annars blir det gärna croissant eller så kan jag tänka mig en bit citronmarängpaj eller varför inte ett vaniljhjärta.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt absolut bästa bakminne måste ändå vara surdegskursen i maj 2015 med Sebastien Boudet hos Systrarna Lindqvist i Karlskrona. Två dagar späckade med bakning i ett pyttelitet, trångt och varmt bageri. Två dagar fulla av brödkärlek, mjöl och surdeg.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag tror baske mig att jag skulle vilja ta tjuren vid hornen och bjuda in tre av mina favoritbagare; Jan Hedh, Johan Sörberg och David Fernandez. Jan för att försöka få ta del av hans chokladhemligheter, David för att babbla franska tekniker och Johan för att höra hur fasiken det är att vara bakdomare i TV.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Egentligen är det inte så många frågor, men det är en som återkommer lite då och då: Hur hinner du? Svaret är ju ganska enkelt egentligen, man hinner allt som är kul och viktigt för en själv, det handlar bara om att prioritera.

imageedit_12_6418002679

Chocoffepannacotta
Recept: Här

imageedit_9_3611636519

Jordgubbsfrossa
Recept: Här

imageedit_5_6391960080

Surdegsbröd
Recept: Här

imageedit_19_4571828790

Drömkaka
Recept: Här

imageedit_15_7823893245

Ostbröd med keso
Recept: Här

mat, hembakat, cookies

Cranberry cookies
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_23_2784093838

Blogg: Cat`s mat- och bakblogg
Drivs av: Catarina Davidsson
Instagram: Här
E-post: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.