Veckans blogg: Drömkaka

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Drömkaka

Jag tycker det är riktigt inspirerande att söka efter bröd, bak- och dessertbloggare på nätet och det finns så otroligt många duktiga och passionerade bloggare inom detta område. Dock verkar det som om tjejerna är i majoritet för antalet killar som bloggar om bakning verkar tyvärr vara få. Jag tar gärna emot tips på killar som bloggar om bakning men självklart även från duktiga tjejer. En tjej som har en bra blogg är Skellefteås stolthet (okey då, de har även ett bra hockeylag:) Sandra Hedström som driver Drömkaka. Läs vidare om Sandra och ta del av hennes snygga foton.

untitled4edited

 

Jag är en 28-årig tjej som bor i Skellefteå med min sambo Joel och förhoppningsvis snart en liten valp:) Jag bodde i Solna i 4 år och dit flyttade jag för att gå Komvux-utbildning till konditor och bagare i ett år. Sedan har jag jobbat närmare 2 år i branschen på deltid. Senaste året på ett konditori här i Skellefteå vid behov. Men det är på fritiden jag går loss och är kreativ och får hitta på nya utseenden och smaker på tårtor och andra bakverk. Det är så himla roligt att få vara kreativ och jag gillar verkligen att bjuda på bakverk och göra så att alla inklusive mig själv är så mätta och belåtna att man nästan sprängs! Den egenskapen och en hel del andra har jag ärvt av min farmor som tyvärr dog för några år sedan. Hon är en stor inspirationskälla och en av anledningarna till att jag idag bakar så mycket som jag gör. Förutom bloggen finns jag även på Instagram@sandrabakar.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker bäst om att baka tårtor! Tycker det är så kul att få vara kreativ både då det gäller tårtans utseende och innehåll. Fundera ut vad för gott den ska innehålla och hur ungefär jag vill att resultatet ska se ut.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
I 9 fall utav 10 så beställer jag något bakverk med choklad. Jag är galen i choklad! Gärna någon maffig chokladtårta eller kladdkaka med vispad grädde.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt bästa bakminne är från då jag var liten. Varje år i advent så bakade jag och mina syskon pepparkakor med farmor som bodde på samma gård i huset bredvid vårt. Det var så otroligt mysigt med julmusik i bakgrunden, en jäkla massa pepparkakor i magen och världens snällaste farmor. Mitt bästa fikaminne är då jag var i London och åt den godaste chokladtårtan någonsin hos Choccywoccydoodah. Det stället borde alla besöka om de besöker London, godaste bakverken och jättetrevlig personal. De har dessutom en massa choklad de själv har tillverkat som man kan köpa med sig.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj vilken svår fråga! Roy Fares och Magnus Johansson är ju otroligt duktiga och verkar så trevliga att de skulle jag bjuda och hoppas de vill lära ut en del knep. Den tredje personen skulle nog bli Martina Thun från Morgonpasset i P3 då jag tycker hon är så himla mysig och dessutom delar hon mitt intresse för hundar.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Det är nog någon fråga mer ingående på hur jag har gjort en viss tårta. Men oftast är det fina komplimanger på det jag bakat eller att de provat baka något recept och det blivit en favorit, vilket är jättekul att höra!

—————————————————————–-

untitled1edited

Mörk choklad, grädde, kolasås och salta nötter
Recept: här

untitled3edited

Bunnycake
Recept: här

untitled4edited

Gräddtårta
Recept: här

untitled2edited

Chokladtårta med whipped cream cheese-frosting och mörk chokladganache
Recept: här

—————————————————————–-

untitlededited

Blogg: Drömkaka
Drivs av: Sandra Hedström
E-post: sandra_hedstrom@hotmail.com
Instagram: här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.