Veckans blogg: Ellens Bakverk

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Ellens Bakverk

I förra veckan kickade jag igång Veckans blogg efter ett långt sommaruppehåll och syftet med upplägget är att lyfta fram alla passionerade bak- och dessertbloggare som finns runt om i landet och ja, de är många. Sedan starten den 5 januari i år har inte mindre än 26 stycken bloggare medverkat. Vissa av dem är etablerade och välkända, andra är mindre kända men på uppåtgående. Det som alla har gemensamt – utöver passionen och drivet av att skapa härliga bakverk, bröd och desserter – är att samtliga av dessa bloggare varit öppna och trevliga och velat medverka på det jag kallar för bloggkärlek, inga divalater här inte! Ellen Olsson heter veckans bloggare och driver Ellens Bakverk så fortsätt läs och ta del av hennes härliga bilder.

image3edited

 

Jag heter Ellen, är 22 år gammal och är född och uppvuxen i Stockholm. Som de flesta har jag alltid bakat småkakor hemma i farmors kök, men efter att jag gick ut gymnasiet hade jag inte direkt någon livsplan och fann mig själv med väldigt mycket tid på händerna. Där har den ju ingenting att göra, så det var lika bra att använda den till något, och då kunde jag ju lika gärna baka som att göra något annat. Varje bakverk födde nya idéer som smått om smått blev lite mer avancerade, och såhär några år in tycker jag att jag har funnit min stil. På fritiden pluggar jag till en dubbel kandidat i både företagsekonomi och statsvetenskap, och jobbar extra på bank. Banken och plugget ser jag dock som mina bisysslor; som jag tror att alla läsare av denna blogg håller med om – bakverk går före ALLT!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Tårtor och åter tårtor! För mig handlar det inte om att det ska gå snabbt och vara enkelt. Jag vill inte låta pretentiös nu men man äter också med ögonen och därför strävar jag alltid efter att göra mina tårtor till konstverk! Älskar också känslan av att ha arton olika skålar med olika komponenter i – bottnar, fyllningar, frosting, dekorationer – och det är kaos i köket och man undrar hur i hela fridens namn ska detta sluta, men sen faller allt på plats och plötsligt står där en tårta med extra Allt!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Det som verkar knäppast. Eller ovanligast. Aldrig en kanelbulle. Ofta går jag på utseende och tar det som ser mest spännande ut, utan att fråga vad bakverket innehåller. Sen kan man sitta och dissekera de olika beståndsdelarna och lista ut vad det är. Jag är den typen av konditoribesökare som luktar på bakverket och för upp tallriken till ögonhöjd och smakar på en beståndsdel i taget för att bedöma konsistensen. Sånt roar jag mig med:)

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag vet inte om det nödvändigtvis är det bästa, men det som jag kommer att tänka på är i alla fall när jag första gången skulle göra marängsmörkräm och tänkte att äsch, vad mesigt med osaltat smör, jag tänker minsann använda vanligt smör som jag alltid gör. Ett personligt tips till er där ute som funderar på att göra marängsmörkräm är att inte göra om mitt misstag – det smakade verkligen bara SMÖR. Urk.

Andra lite bättre minnen jag har är från besök på superhärliga fik, till exempel Peggy Porschen i London är en favorit, och kurser i tårt-, choklad-, och dessertmakande jag har gått hos Magnus Johansson, Jan Hedh respektive Daniel Roos, som alla gett mig ny inspiration, idéer och kunskap.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Ellen DeGeneres för att hon verkar så genuint trevlig och rolig. Katherine Sabbath för att man inte kan hoppa över att bjuda in jordens tårtdrottning till tårtkalas och slutligen Ellie Goulding som får stå för musiken!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Vem äter alla tårtor jag bakar? Hur ser egentligen min familj och mina vänner ut?

image6edited

Nutella Gone Bananas Cake
Länk: Här

image9edited

Cray Cray Candy Cake
Länk: Här

image9edited

Princess Cake/Charlotte Royale Hybrid
Länk: Här

image3

Alla Hjärtans Dag-tårta
Länk: Här

image1edited

Gianduia Blackberry Brownie Cake
Länk: Här

image3edited

Raspberry Brownie Cake
Länk: Här

image2edited

Fraisier
Länk: Här

—————————————————————–-

untitled

Blogg: Ellens Bakverk
Drivs av: Ellen Olsson
E-post: ellen@ellensbakverk.com
Facebook: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.