Veckans blogg: Hannas bageri

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Hannas bageri

Hanna Rydström driver bloggen Hannas bageri från Holland där hon sedan en tid tillbaka bor tillsammans med sin sambo Viktor Noring som är fotbollsproffs i klubben Heerenveen. Hennes stora passion är bakning och Hanna bakar allt från bröd och bullar till desserter och kakor. När hon inte står i köket och bakar så är det ekonomistudier som gäller. Läs vidare och ta del av några av Hannas härliga recept.

Namnlös.png2edited

 

Mitt namn är Hanna Rydström, är 22 år gammal och bor för tillfället i Holland med min fotbollsspelande sambo. Jag kommer från Malmö men har sedan två år tillbaka bott utomlands i 3 olika länder; Skottland, Norge och nu Holland. Idag studerar jag ekonomi och driver samtidigt bloggen Hannas bageri där jag delar med mig av mitt stora intresse här i livet, bakning. På senare år har jag även fått ett stort intresse för fotografering vilket la grunden till varför jag startade bloggen för några månader sedan.

Tanken med mina recept på Hannas bageri är att de ska vara spännande, goda men framförallt enkla och inte tidskrävande bakverk som kräver dyra och svårtillgängliga ingredienser. Du ska känna att du kan svänga ihop mina recept en vardagskväll utan att det tar för mycket tid. Då jag lever tillsammans med en elitidrottare bjuder jag inte heller enbart på söta bakverk utan gör många nyttiga varianter också så han ska kunna äta med gott samvete:) Hos mig finns det inget roligare än att stå i köket och få pyssla med vackra och goda bakverk vilket jag hoppas märks och kan smitta av sig!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det är svårt och säga vad jag tycker bäst om. Jag tycker ju allt är så roligt att baka! Men om jag ska välja ut något som jag gillar extra mycket så är det tårtor och småkakor. Där får jag ut så mycket av min kreativitet och får möjligheten att dekorera och variera mig mycket. Sen tycker jag att det är något speciellt med att baka med choklad så väldigt mycket av de jag bakar innehåller just de.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag beställer till 80 % alltid en chokladbiskvi. Det är mitt favoritbakverk och även de gånger jag beställer något annat blir jag nästan lite besviken vid första biten att jag inte tog min trogna chokladbiskvi. Jag gillar också stora och maffiga bakverk så har de inte en chokladbiskvi blir det kanske någon bakelse istället. Att sitta och fika med en liten mumsbit som macaron eller en pralin är på tok för lite för mig:)

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är utan tvekan alla de gånger det var släktfika med min farmors syskon. Då var sju sorters kakor lågt räknat kan jag säga. Det var allt ifrån tårtor, bakelser, bullar, småkakor m.m. som det bjöds på och det hände till och med en gång att jag åt så mycket att jag blev dålig och sängliggandes i ett par dagar! Men förutom den gången så var det de roligaste och mysigaste jag visste när alla träffades!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj vad svårt! Om jag ska hålla mig inom mat/bak kategorin skulle jag först och främst bjuda in Gordon Ramsey. Tanken om att han i bästa fall skulle uppskatta mina bakverk hade varit fantastisk. Jag hade även velat bjuda in bagaren Sebastian Boudet som verkar vara en sådan fantastisk person och är en stor inspirationskälla hos mig. Till sist skulle jag vilja bjuda in Birgitta Rasmussen från Hela Sverige Bakar som jag skulle vilja få så mycket tips ifrån! Hon känns som facit till att baka småkakor och jag skulle gärna vilja få svar på många av mina frågor av henne. Alla dessa tre intresserar mig extra mycket just för att de har en sådan passion till det dem håller på med och det är otroligt inspirerande!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
De vanligaste är nog vilken kamera jag har och vart alla mina bakverk tar vägen? Ibland kan jag också vara otydlig i mina beskrivningar och får tydliggöra mig. Men det är detta som jag också tycker är kul och lär mig av. Jag tycker både jag och bloggen utvecklas och bara blir till de bättre tack vare att mina läsare frågar mig vad jag menar i vissa sammanhang.

—————————————————————–-

Namnlös.png1edited

Påskcupcakes
Recept: här

Namnlös.png2edited

Pannkakstårta
Recept: här

Namnlös.png3edited

Chokladbiskvier
Recept: här

Namnlös.png4edited

Choklad och jordgubbsmoussetårta
Recept: här

Namnlös.png5edited

Kanelsnittar med ingefära & citron
Recept: här

—————————————————————–-

Namnlösedited

Blogg: Hannas bageri
Drivs av: Hanna Rydström
E-post: rydstromhanna@gmail.com

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.