Veckans blogg: A Small Pinch of Salt

Hem Veckans blogg Veckans blogg: A Small Pinch of Salt

Veckans bak- och dessertbloggare är Sara Samuelsson som driver den framgångsrika bloggen A Small Pinch of Salt där hon delar med sig av sina härliga recept.  Vad sägs om pistagebullar med vaniljkrämfyllning, choklad- och hasselnötstårta, nutellabullar med kokosflingor eller rågbröd med lingon (bara för att nämna några av alla hennes recept). Du kan även följa Sara på Instagram där hon har en stor skara hängivna bakverksälskare. Häng med på lite frågestund med Sara samt ta del av fyra av hennes recept.

untitled3

 

 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att baka makroner. Dels för att det är lite av en utmaning att göra dem men även för att man kan variera dem i en oändlighet beroende på vad man är sugen på. Min favorit är choklad med salt karamell.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag försöker alltid beställa det som just det konditoriet är mest känt för. Ett tips är att fråga vilket bakverk dem säljer mest av, då får man oftast något som är gott. Annars blir det gärna någon form av cheesecake.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt bästa bakminne är från när jag var runt 10 år gammal. Jag har alltid spenderat mina somrar på Åland med min syssling, vi bakade dag ut och dag in och deras skafferi var alltid fyllt med ingredienser till dem godaste kladdkakorna man kunde göra. Många kladdkakor blev det och när vi inte orkade göra det så rotade vi alltid fram allt godis vi kunde hitta och blandade det med choklad som vi stoppade in i micron. En utsökt godissoppa tyckte vi det blev!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
 Först och främst skulle jag bjuda in Linda Lomelino för att hon är så fantastiskt duktig på att ta vackra bilder av hennes bakverk. Inspireras till tusen av henne! Sen skulle jag även bjuda in Sébastien Boudet eftersom att jag har blivit så intresserad av bakning med surdeg som han verkar vara expert på. Till sist så skulle jag självklart bjuda in Sveriges bakdrottning nummer ett, Birgitta Rasmussen från hela Sverige bakar som verkar så himla härlig och duktig på det hon gör.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
 Dem är väldigt intresserade av om jag fotar själv eller om jag har ett team bakom varje plåtning som använder någon sorts studio. Himla kul när jag själv anser mig som en amatörfotograf!

—————————————————————–-

När jag inte bakar och bloggar så pluggar jag på Uppsala Universitet till civilingenjör inom miljö och vattenteknik. I och med det så brinner jag extra mycket för ekologiskt och närodlat då något så litet som en extra krona för ekologisk mjölk faktiskt kan göra skillnad. Jag har även precis fått meddelat att jag kommit tvåa i bull-SM (tidningen bakat och gott) med mina glaserade pecannötbullar, fantastiskt roligt!

untitled

Tre sorters semlor
Recept: här

untitled2

Citrus Meringue Pie
Recept: här

untitled3

Hi-Hat Chocolate Muffin
Recept: här

untitled4

Healthy Chocolate Balls
Recept: här

—————————————————————–-

img_2014

Blogg: A Small Pinch of Salt
Drivs av: Sara Samuelsson
E-post:
 sara-samuelsson@live.com
Instagram: asmallpinchofsalt

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.