Veckans blogg: Söta saker

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Söta saker

Denna vecka är det Söta saker som står i rampljuset och som drivs av författaren och journalisten Therésia Franklin (tidigare Erneborg). Bloggen startades 2009 och två år senare blev Söta saker framröstad till bästa bak- och dessertblogg i Matbloggprisets årliga tävling. 2013 vann Söta saker hedersutmärkelsen i samma tävling så man kan gott konstatera att det finns mycket rutin hos veckans bloggare på Robbans bästa:) Läs mer och ta del av Theresias härliga recept.

snabb kladdkakaedited

 

Jag heter Theresia, kallas för Tea, och driver bloggen Söta saker. Jag arbetar med att skriva – allt från kokböcker till reklamtexter och tv-manus – och att fota. Det är typ det roligaste jobb jag kan komma på. På bloggen och instagram (@sota.saker) skriver jag mest om sådant som rör bakning, kakor och sötsaker i alla former, men också en del om inredning, kök och renovering. Tre kokböcker har det hunnit bli hittills: ”Söta saker”, ”Sött från förr” och nu senast julboken ”Julens söta saker”. Läs här.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag går väldigt mycket på dagsform när jag bakar och bakar för det mesta helt enkelt det jag är sugen på till fika. Jag gillar snabba, okrångliga, goda bakverk som man inte behöver vänta för länge på.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Min absoluta favorit är bananbakelsen. En petit choux-bakelse med vaniljkräm, banan, grädde och bananglasyr. Den finns tyvärr väldigt sällan på kondis här i Stockholm (har hittat den på ett café vid Mariatorget och går dit typ jämt). I annat fall väljer jag en annan bakelse – en semla, prinsess eller budapestbakelse.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Svår fråga! När jag tänker på det är väldigt många av mina minnen kopplade till fika och bakverk. Bästa barndomsminnet är förmodligen ”förstafrukost” hos min mormor och morfar – en frukost som äts i sängen före den riktiga frukosten och består av kaffe (eller ett glas mjölk), gotlandsbullar och pepparkakor.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oprah Winfrey, Dolly Parton och Joss Whedon.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
De vanligaste frågorna rör recept och tips på vad man ska baka till studentskiva/dop/födelsedag osv. En annan väldigt vanlig fråga är om jag äter allt jag bakar själv. Den försöker jag att inte svara på.

—————————————————————–-

nyttig mangoglassedited

Nyttig mangoglass
Recept: här

lakritskolaedited
Lakritskola
Recept: här

kanelbullar

Världens saftigaste kanelbullar
Recept: här

snabb kladdkakaedited

Snabb kladdkaka
Recept: här

—————————————————————–-

thersia_erneborg_foto_JENNY_HAMMAR-200x300

Blogg: Söta saker
Drivs av: Therésia Franklin
E-post: theresia.franklin@gmail.com
Facebook: här
Instagram: här
Twitter: här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.