Då har det blivit dags för veckans blogg att ta ett välbehövligt uppehåll över jul och nyår och min förhoppning är att kicka igång igen kring mitten av januari. Det var i januari 2015 jag startade upp veckans blogg och först ut var Maria Strömberg Bååth som då drev Made by Mary – numera Allt Things Green. Sedan dess har jag haft äran att ha med inte mindre än 119 bloggare och jag är oerhört tacksam för att så många velat ställa upp och dela med sig av sig själva och sina recept.

Bloggfamiljen är stor inom mat, dryck och bakning och det brukar nämnas om cirka 4000-5000 bloggar inom den genren men gissningsvis finns en hel del icke aktiva konton inräknade. Numera etiketteras bloggare oftast som influencer – en person som är aktiv inom flera sociala medier och som informerar, inspirerar och motiverar.

När jag började med veckans blogg trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle hålla på så länge som jag gjort. Jag kommer väl i håg att jag tänkte ”jag kanske kan köra ett par månader, sedan vill ingen vara med hos mig längre”. Så fel jag hade. Majoriteten som jag frågat har velat medverka, enbart en handfull har ej valt att återkoppla genom alla år men det är sånt man får räkna med.

Vad är det då som driver mig till att lägga ned så otroligt mycket tid genom att lyfta fram andra bloggare? Svaret är för att jag vill och kan. För mig är delad glädje, dubbel glädje och i en tid där ”jaget” växer sig allt starkare så vill jag sprida bloggkärlek. Att dela med sig, skaffa nya kontakter och nya vänner samt lära sig av andra bloggkollegor ger mig energi och glädje.

Jag upplever att många som bloggar inom bakning är öppna och gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Dessutom är man oftast öppen med att dela med sig av recept. Att dela med sig av recept är för övrigt något som alla borde vara öppna för och att hemlighålla recept är enligt mig enbart idioti. Det gäller även för bagerier och konditorier.

Vad inspireras jag av? Mitt svar är personliga drivkrafter. Att hängivet och fokuserat ge sig i kast med det som man brinner för kittlar min nyfikenhet. Och det kan vara inom vad som helst. Jag gillar personer som följer sin idé, sina drömmar och som vågar bryta normer och det finns många bloggare inom olika genrer som inspirerar mig.

Veckans blogg tar mycket tid i anspråk men jag hoppas kunna köra igång igen någon gång i mitten av januari. Tidigare inlägg kan du läsa här och jag tar gärna emot tips på bloggare med stort intresse för bakning.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.