Ännu en helg står för dörren

Hem Dagens inköp Ännu en helg står för dörren

Då har det återigen blivit fredag och vädret är precis lika grått och trist i Stockholm som för en vecka sedan, eller rättare sagt som det varit i hela november (eller som Jonas Gardell twittrade om, november är inte en månad, det är en halvtaskig roman, 50 nyanser av grått). Jag hörde på nyheterna att vi Stockholmare hittills haft ynka två timmar sol på hela månaden! Inte konstigt att jag knaprar D-vitamin som en hamster. Nu i helgen skall Annie och jag passa på att besöka en julmarknad och det lutar åt Steninge Slotts julmarknad (utanför Sigtuna). Vi brukar åka till Taxinge Slotts marknad men den hoppar vi över i år. Jag hade vägarna förbi Wienercaféet på Biblioteksgatan häromdagen och passade då på att köpa med mig ett toscabulle samt en hallonrulltårta innehållandes mandel, hallongelé, vispad vaniljpannacotta. Wienercaféets miljö är grymt vacker och för att finna något liknande får man åka ned till kontinenten. En annan otroligt vacker lokal är anrika Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala som jag besökte i somras (men som jag tyvärr inte hunnit skriva om). Konditoriet sägs ha funnits där sedan 1870. Nu skall jag krypa upp i soffan och bara slöa och jag önskar dig en
T*R*E*V*L*I*G  H*E*L*G

IMG_9649edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.