Varje år sitter jag framför tv:n och tittar på Nobelfestligheterna på Stadshuset och givetvis gjorde jag det även i går. Maten är för min del den stora behållningen och i synnerhet desserten.
För femte året i rad är den komponerad av Daniel Roos och än en gång har han lyckats skapa en vacker skapelse som är en fröjd för ögat. Årets tema är äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet vaniljkräm, kolasås och havresmulor. Hur läckert låter inte det?
Även i år kan vi konsumenter ta del av godbiten som finns att köpa på K-märkts samtliga enheter i Stockholm.
By the way, kommer du ihåg hans tidigare mästerverk?
2017 – Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger.
2016 – Sudachimoln medhjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.
2015 – Körsbärsblomma med kaffesmak, mandel och nougat-botten med krossade kakaobönor, browniebotten med espresso, vaniljpannacotta, kaffebavaroise, chokladcreme, körsbärsgelé.
2014 – Saffranspannacotta, brynt smörkaka med hasselnötskrisp, salmbärsmousse, salmbärskräm och chokladsmulor.
Spana in klippet där Daniel visar hur han sätter ihop årets Nobeldessert bit för bit.
K-märkt patisserie & bageri
Adress: Karlavägen 100, Götgatan 98 (Teatern – Ringens köpcentrum), Hötorgshallen (entréplan), Bokcafé (Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 30)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Daniels Instagram: Här
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar