Äpplets dag på Rosendals trädgård

Hem Dagens fika Äpplets dag på Rosendals trädgård

Idag begav sig Annie och jag till Rosendals trädgård på Djurgården för att fira äpplets dag. Det var full aktivitet med äppelutställning, äppelbar, äppeljazz, äppelporträtt samt givetvis massor av dryck, bröd och bakverk med äpplen i fokus.

img_4357edited

Trädgården startades av Svenska trädgårdsföreningen 1861-1911 med växthus och trädgårdsskola och sedan 1982 drivs trädgården i form av en stiftelse vars huvudsyfte är att verka för att sprida kunskap om biodynamisk odling samt verka för att främja landskapskonst. Här finns även ett kafé, bageri, plantbod, brödbutik samt kursverksamhet.

Trädgården är väldigt vacker och att strosa omkring här ger mig en härlig meditativ känsla. Trots att det var mycket folk idag så stördes vi inte av det då (förutom när vi köade till fiket) området är stort och vi brukar alltid finna en plats att sitta på.

collageedited

Självklart blev det även ett besök i gårdsbutiken där vi handlade på oss en del godsaker. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål som sedan gräddas i en vacker stenhällsugn som eldas med björkved. Vi hade hoppats på att finna deras goda chokladlevain men den bakar de dessvärre inte så ofta. Jag är barnsligt förtjust i Gotlandslimpan innehållandes rågsurdeg, skållat rågmjöl, rågsikt, vetemjöl, sirap, farin, jäst, salt, pomerans, anis och fänkål. Den köpte jag givetvis med mig hem.

Termometern visade på varma och härliga 21 grader så det blev även en långpromenad i de vackra omgivningarna. Även om det var sommartemperaturer idag så har det så smått börjat bli färgskiftningar bland träden. De närmsta veckorna kommer det att vara otroligt vackert i naturen och om du har möjlighet, ta med dig kameran och bege dig ut i naturen och fota.

img_4347edited img_4338edited img_4783edited

Rosendals Trädgårdscafè 
Adress: Rosendalsterrassen 12
Telefon: 08 545 812 70
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Twitter: Här

Öppettider
Maj-september
Måndag-fredag 11.00–17.00
Oktober-december
Tisdag-söndag 11.00–16.00
Februari-mars
Tisdag-söndag 11.00–16.00
April
Tisdag-söndag 11.00–17.00

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.