Jag vill tipsa om att Restaurangakademin har en hel del schyssta kurser som du kan välja mellan som privatperson och samtliga kurser leds av superduktiga yrkesmän. I och med att det här är en fikablogg så vill jag främst lyfta fram en kurs som konditorn Dorotea Malmegård arrangerar i februari och mars, nämligen Fika – svenska klassiker.
Det kommer bland annat bakas prinsess, tosca, buddapest, ambrosia, mochatårta, dammsugare, Oscar den II:s tårta, sockerkaka, mazariner, parisevåfflor och givetvis småkakor. Dorotea berättar även om bakelserna historia och till sin hjälp har hon även lärlingar på plats som kommer att stötta alla kursdeltagare.
Kursdatum
3 februari kl 09.30-16.00 eller 16 mars kl 09.30-16.00
I priset ingår Restaurangakademins diplom, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt ett förkläde.
Pris
2995 kr
Anmälan
Du anmäler dig här.
Om Dorotea Malmegård
”Tea” har sedan sin treåriga kockutbildning i London arbetar på Lux Stockholm, Gotham Bar & Grill i New York och som chefskonditor på Operakällaren där hon bland annat fick äran att göra desserten och tårtan till prinsessan Madeleines bröllop. Utöver det har hon kommit på andra plats i Dessertmästarna, arbetat som redaktör på Roy Fares tv-program United States of Cakes samt släppt boken Desserter. Dorotea ser du även på Köket.se.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar