Jag vill tipsa om att Restaurangakademin har en hel del schyssta kurser som du kan välja mellan som privatperson och samtliga kurser leds av superduktiga yrkesmän. I och med att det här är en fikablogg så vill jag främst lyfta fram en kurs som konditorn Dorotea Malmegård arrangerar i februari och mars, nämligen Fika – svenska klassiker.
Det kommer bland annat bakas prinsess, tosca, buddapest, ambrosia, mochatårta, dammsugare, Oscar den II:s tårta, sockerkaka, mazariner, parisevåfflor och givetvis småkakor. Dorotea berättar även om bakelserna historia och till sin hjälp har hon även lärlingar på plats som kommer att stötta alla kursdeltagare.
Kursdatum
3 februari kl 09.30-16.00 eller 16 mars kl 09.30-16.00
I priset ingår Restaurangakademins diplom, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt ett förkläde.
Pris
2995 kr
Anmälan
Du anmäler dig här.
Om Dorotea Malmegård
“Tea” har sedan sin treåriga kockutbildning i London arbetar på Lux Stockholm, Gotham Bar & Grill i New York och som chefskonditor på Operakällaren där hon bland annat fick äran att göra desserten och tårtan till prinsessan Madeleines bröllop. Utöver det har hon kommit på andra plats i Dessertmästarna, arbetat som redaktör på Roy Fares tv-program United States of Cakes samt släppt boken Desserter. Dorotea ser du även på Köket.se.
Skriv ett svar