Bloggare, Youtubers, poddare och Instagrammare har blivit vår tids stora kändisar. Genom att bygga upp stora följarskaror i egna kanaler har de blivit entreprenörer med större räckvidd än många etablerade mediakanaler.

Tiden då företag erbjöd produkter istället för pengar som ersättning är delvis förbi. Att vara en influencer är nu ett yrke att ta på fullaste allvar och på Innovationsgymnasiet kan du plugga till influencer. Men hur gör man egentligen för att lyckas och vad skall man se upp med?

Foto: Priscilla Du Preez 🇨🇦 för Unsplash
Foto: Priscilla Du Preez 🇨🇦 för Unsplash

En som person som är duktig inom sociala medier är Linda Hörnfeldt. 2014 grundade Linda Better Bloggers med syfte att ena influencers runt om i landet, detta oavsett genre. Två år senare bytte Better Bloggers namn och blev Influencers of Sweden – nätverket för sociala medier influencers.

Förra året klev Linda av stolen som vd och styrelseledamot och passade även på att lämna Stockholm för att flytta till Kvaved strax utanför Örnsköldsvik.

Nu satsar Linda på kurser om hur man bygger varumärke i sociala medier och den 19 januari kickar hon igång onlinekursen Social Brand Lab för dig som är – eller vill bli – influencer, entreprenör eller egenföretagare. Det är ett steg-för-steg program som tar dig igenom processen för att bygga ditt personliga varumärke i sociala medier.

Influncernas hemligheter är en kostnadsfri webinar där Linda tar upp fem strategier för att bygga sitt framgångsrika varumärke i sociala medier under 2019. Det finns tre tillfällen att boka, 19, 23 samt 29 januari och du säkerställer din plats här. Se dock till att snabba på med bokning då antalet platser är begränsade.

Linda tillhör veteranerna inom bloggvärlden och började skriva redan 2001 och än idag bloggar hon med glädje. Kika in på hennes blogg för där finner du en hel del bra tips.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.