Grattis Mr Cake

Idag gick Mattias Ljungberg och Roy Fares ut med nyheten om att Mr Cake ynglar av sig till Göteborg i vår. Lokalen kommer att ligga centralt och ha en yta på 730 kvadratmeter (i Stockholm är lokalen på strax över 400 kvm). ”Kakan” har sedan de slog upp portarna den åttonde september 2017 varit en dundersuccé och köerna har oftast ringlat sig långa.

Matte och Roy har verkligen lyckats med sitt koncept och skapat något nytt och unikt genom att korsbefrukta svensk fikakultur med amerikanskinspirerande bakverk. Jänkarna brukar av tradition ha ganska så sötsliskiga bakverk men jag tycker Matte och Roy lyckats väl med att skapa en bra balans med bakverken. Visst, det är fortfarande stort, svulstigt och sött men ack så ljuvligt gott.

Framgångssagan har inbringat en riktigt schysst kassakista, närmare bestämt 32 Mkr under det första verksamhetsåret och med ett resultat efter skatt på 5,4 Mkr. Respekt för det! Hela verksamheten satsas med eget kapital och idag har de 35 heltidsanställda i Stockholm plus ytterligare tjugo extrapersonal.

Om du skall besöka”kakan” så är min rekommendationen att komma dit under den första timmen efter öppning. Därefter blir det bara mer om mer folk för varje minut fram till stängning. Helger undviker jag helt för då är det oftast för mycket folk för min smak. Under den varmare årstiden har de många sittplatser utomhus och då får det givetvis plats fler gäster.

Jag har känt till planerna under en ganska lång tid då jag var bagarlärling på Tössebageriet under större delen av förra året och pratade då en hel del med Matte. Jag tycker det är helt rätt att yngla av sig och om huruvida det blir ännu fler ställen låter jag vara osagt fram tills dess att herrarna kommunicerar något annat. Och som det brukar heta, den som lever får se😉

Foto Mr Cake

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.