Chokladkebab från Asknäs gård

Hem Dagens fika Chokladkebab från Asknäs gård

Idag åkte Annie och jag iväg till Ekerö och första anhalten var Rosenhill som är en ekologisk gård med café och musteri. Jag brukar få lite flower-power vibbar när jag är här och det mesta är bohemiskt, avskalat och avkopplande. De brukar anordna bakluckeloppis på söndagarna mellan maj och september som brukar vara väldigt populärt. Vi valde att inte fika här utan nöjde oss med att köpa med oss lite grönsaker från deras härliga odling. Vill man fika här så är utbudet helt okey och det råder knappast någon tvekan om att råvarorna är bra och jag tyckte smörgåsarna såg väldigt aptitliga ut. Vi satte oss i bilen och for någon kilometer bort till Asknäs gård. Vägen dit kantas av vad som sägs vara Sveriges längsta fruktträdsallé, riktigt tjusigt. Jag har besökt denna gård med jämna mellanrum i över tio år och i fjol skrev jag några rader om dem som du kan läsa om här. Asknäs gård har jag även med bland mina sommarpärlor som du kan läsa här. Det som tilldrog min uppmärksamhet denna gång var en chokladkebab, ja du läste rätt! Elin Bergström såg denna skapelse i Portugal för två år sedan och beslöt sig för att tillsammans med Annika Johansson skapa en egen version. I juni i år lanserades chokladkebaben vars innehåll består av pitabröd (smaksatt med vanilj), mörk choklad, mascarponekräm smaksatt med lime, rårörda bär (byts efter säsong, nu hallon) och citronmeliss. Då undrar du säkert hur det smakade? Faktiskt helt okey. Jag misstänkte först att brödet skulle kunna bli torr men det var en bra balans med övriga ingredienser. 35 kr kostar det för en bit som är väl värd att provas och som sagt, det är alltid kul och intressant att prova bakverk och desserter som inte är så vanligt förekommande.

IMG_3015edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.