Dagens bild: Jesper Långström

Hem Dagens bild Dagens bild: Jesper Långström

Dagens bild hämtar jag från bagaren och konditorn Jesper Långström som jag har äran att få ”hänga med” i tre månader. Jesper har hunnit med att knåda deg i 30 år i sex olika länder bland annat i Frankrike där han är utbildad. Om du inte känner till Jesper så syns han i Gomorron Sverige (SVT) varannan måndag (vilken han gjort i flera år) där han pedagogiskt förklarar och visar upp hantverket inom bakverk, bröd och desserter.

Jesper har jobbat som bagare och konditor sedan 80-talet och senast var han på Vete-Katten i Stockholm. Sedan någon månad tillbaka är han utbildningsansvarig på branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer (SBK) och i och med att jag har ett uppdrag hos SBK i tre månader så får jag nöjet att lära känna honom och ta del av hans breda kunskaper inom yrket.

I morgon måndag så kommer Jesper att baka petit fours i Gomorron Sverige och sändningstiden brukar vara någonstans mellan kvart i nio till halv tio på dagen. Vill du ta del av recept från Jesper så kan du göra det här och vill du se videoklipp med honom så gör du det här. Följ Jesper på Instagram.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.