Idag har det varit ett härligt vårväder i Stockholm och då passade Annie och jag på att ta bilen ut till Färingsö för en fika på mysiga Äppelfabriken. Det är ett fik jag skrev om i höstas (läs här) och som utöver en underbar miljö även har ett ganska bra utbud av bakverk. Deras äppelpajer och rabarberpajer är otroligt goda och är man här så är min varma rekommendation att testa pajerna. Vi gick även in i deras handelsbod och köpte Färingsö honung (Anderssons bigårdar) samt en burk hallon marmelad (hallon, lakritsrot, socker, citron). Denna marmelad vann guld i SM för mathantverk i höstas. Att ta sig till Äppelfabriken kräver sin illa planering då det ligger långt ut på Ekerö för det är inget fik som man bara ”svänger förbi” i all hast. Här finns en hel del charm med tuppar och höns som springer omkring bland gästerna, betande får och en underbar trädgård och växthus. Vad finns det för nackdelar då? Idag var utbudet av bakverk ganska tråkigt, ovanligt trist faktiskt och sedan är priserna generellt väldigt höga. Men överlag brukar Annie och jag vara mycket nöjda med våra besök och vi lär komma tillbaka hit i sommar.
Skriv ett svar