Dagens fika på Bageri Petrus

Hem Dagens fika Dagens fika på Bageri Petrus

Denna vecka har jag fikat på två av mina absoluta favoriter nämligen Café Pascal och nu senast på Bageri Petrus på Swedenborgsgatan. Hittills har jag aldrig blivit besviken på Petrus och då har både Annie och jag hunnit gå igenom mycket av deras sortiment under de få år (de tog över 2012, tidigare låg Bästa Bageriet i samma lokal) som de funnits. Okey då, de kom inte så högt i mitt semmeltest från i vintras men förhoppningsvis skärper de till sig i vinter. Deras kanelbullar måste vara en kandidat till ”stans godaste kanelbulle”, inte för höga och ej för kompakt (vilket är vanligt) eller degig utan luftig, smakrik och otroligt saftig. För övrigt håller de väldigt humana priser på bakverk och kakor.

Jag kan även tillägga att Adam Söderström på Petrus är en av finalisterna till Årets Bagare som koras på bageri- och konditorimässan som arrangeras mellan den 18-20 september.

IMG_7909edited

IMG_7904editedIMG_7910edited IMG_7908edited IMG_7919edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.