Dagens fika på Enskedeparkens bageri

Hem Dagens fika Dagens fika på Enskedeparkens bageri

Det vackra vårvädret fortsatte idag och då passade jag på att besöka ett av mina favoritfik, nämligen Enskedeparkens bageri vid Enskedefältet. Jag hade en trevlig långfika i solskenet med ägaren till Enskedeparkens bageri, Jarl Tungelstedt och bagarmästare Pelle Henriksson (Bakery by Pontus) som var på besök.

IMG_1382edited

Enskedeparkens bageri vann Dagens Nyheters Gulddrake i vintras och sedan dess har det varit hysteriskt med folk varje dag, vilket givetvis är roligt för ägarna Jarl och Charlotte Tungelstedt. Dessvärre har inte alla fått en sittplats under vintern då lokalen är ganska liten men nu är uteserveringen öppen med ett 80-tal platser och då får alla plats.

Att sitta och fika på Enskedeparkens bageri är mysigt på vintern men det är under den varmare årstiden som mysfaktorn är som störst när man kan sitta och lyssna på fåglarna som sjunger vackert och samtidigt se in över det stora koloniområdet. Hela området har en historia från 1800-talet när det var ett mönsterjordbruk lett av Axel Odelberg.

rsz_img_2611edited

Deras pizzor har blivit så populära att man tvingas till ett ofrivilligt uppehåll i väntan på ett bokningssystem. Tidigare levererade de ca 100 pizzor varje fredag mellan kl 17.00-19.00 men efterfrågan blev för stor samtidigt som logistiken sviktade. Nu ser man över ett nytt system så att man förhoppningsvis kan skapa en jämnare fördelning så att inte kunderna behöver vänta allt för länge på pizzaleveranserna. Jarl betonade att Enskedeparken inte är en pizzeria utan ett hantverksbageri och kafé. De kommer fortsätta leverera pizzor på fredagarna så håll koll på deras Facebook-sida för uppdateringar. Jag har tidigare skrivit om deras fantastiskt goda pizzor som enbart innehåller toppingredienser bla den superpopulära mozzarellan fån Buffellinda (Ängholmens Gårdsmejeri).

Spana in ”parkens” nya och snygga brickor, måste vara stans elegantaste! Och du, se nu till att besöka ett av Stockholms bästa fik, Enskedeparkens bageri.

rsz_img_1394edited

Enskedeparkens bageri
Adress: Enskede Gårdsväg 19
Telefon: 070-333 09 35
Facebook: Här
Instagram: Här

Ordinarie öppettider
Tisdag-torsdag
08.00-18.00
Fredag 08.00-19.00
Lördag-söndag 08.00–16.00

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.