Dagens fika på Güntherska Hovkonditoriet

Hem Dagens fika Dagens fika på Güntherska Hovkonditoriet

Idag blev det en utflykt till mysiga Uppsala som är ett mecka för alla fikaälskare då det vimlar av kaféer. Underlaget finns med 45 000 studenter och vart man än fikar så finner man dem där. Güntherska Hovkonditoriet är inget undantag och när vi var här så bestod ungefär hälften av gästerna av unga studenter. Güntherska (med anor från 1870-talet) har en väldigt vacker lokal, speciellt den äldre delen med högt till tak och med kristallkronor och härliga soffgrupper. De har en lång och vacker disk fullproppad med smörgåsar, bakverk och kaffebröd. Det är supermysigt att fika här, speciellt under den varmare årstiden då man kan sitta utomhus och konditoriet ligger precis bredvid Fyrisån.

Idag föll valet på en choklad- och passionsbakelse beståendes av mjuk mandel- och chokladbotten, passioncurd och mjölkchokladbava. Riktigt god och inte så sötsliskig, vilket en del bakverk lätt tenderar att bli (i synnerhet med billiga råvaror). Rekommenderas varmt, 45 kr att ta med och 50 kr för att äta på plats.

Givetvis finns det även semlor och de har även en pytteliten variant och det är något jag uppmanar fler bagerier och konditorier att anamma dvs att i sitt utbud även komplettera med en liten semla i sortimentet.

IMG_0806edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.