Dagens fika på RC Chocolat och Steninge Slotts julmarknad

Hem Dagens fika Dagens fika på RC Chocolat och Steninge Slotts julmarknad

Idag begav sig Annie och jag till Sigtuna för att ta en fika på RC Chocolat. När vi var här i slutet på juli var det 30 grader varmt, idag 3 grader, brrrr. Vid det senaste besöket (du kan läsa om mitt besök här) beställde vi deras fantastiskt goda lakritsglass och till vår glädje så fanns den smaken kvar. De har även smakerna chokladkross, citronsorbet, pralinè (hasselnötter) och saffran. Vi beställde lakrits och saffran och de var ljuvligt goda, så goda att vi kände oss tvungna att köpa med oss glass hem. Till vår fika beställde vi även bakverk. Nedan bild är en Quinto innehållandes mörk chokladmousse med ton av björnbär, vaniljpannacotta och mandelchokladbotten. På nästa sida finns det fler foton från bakverk samt från vårt besök från Steninge Slotts julmarknad.

IMG_9710edited

IMG_9700edited

Fotot ovan är en SnickerRC innehållandes crunchig jordnötsbotten, ljus chokladmousse, karamelltryffel och mörk chokladglasyr. RC Chocolat tillhör en av mina absoluta favoritfik och har du inte varit här så rekommenderar jag varmt ett besök och passa då även på att strosa omkring i den lilla mysiga staden.

IMG_9721edited IMG_9723edited IMG_9724edited IMG_9726edited IMG_9728edited

Efter en ljuvligt god fika begav vi oss till Steninge Slotts julmarknad som är beläget i en gigantiskt stor stenladugård på två våningar och som tillsammans med Taxinge Slotts julmarknad tillhör de största i Sverige. Det är första gången som vi besöker denna julmarknad och vi blev överraskande över att det var ganska så lite folk men det var å andra sidan väldigt skönt att slippa trängas. Ytorna är stora och lokalerna moderna och på den nedersta våningen finns Orrefors Kosta Boda, trädgårdsmästeri och butik (de har massor av fina växter och tillbehör till hemmet till väldigt bra priser) samt Steninge kök och skafferi.

IMG_9802edited IMG_9749edited IMG_9747edited IMG_9746edited IMG_9743edited IMG_9785edited IMG_9793edited

Julmarknaden är på övervåningen och här kan man finna det mesta som hör julen till. Det är stora ytor, man slipper trängas och det är varmt och skönt men ändå saknas något!      Jag tycker inte ”marknadsstämningen” infinner sig och det känns ganska avslaget. Personligen tycker jag att Taxinge julmarknad är bättre (även om det brukar vara sjukt mycket folk där) då de har ett större utbud av marknadsstånd med mat och dryck samt att de skapar julstämning utomhus. Ej heller at förglömma, det gigantisa kakbordet.

IMG_9753edited IMG_9756edited IMG_9764edited IMG_9768edited IMG_9771edited IMG_9773edited IMG_9777edited IMG_9780edited IMG_9783edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.