Dagens fika på Snickarbacken 7

Hem Dagens fika Dagens fika på Snickarbacken 7

Julen är över och likaså nyår, nu börjar jag så smått ladda för semlorna och vi får se hur många jag orkar testa i år (37 förra året). Idag blev det lunch på fantastiska Indian Garden på Västgötagatan dit Annie och jag brukar gå med jämna mellanrum. Denna indier har fått många utmärkelser och skyhöga recensioner från diverse press. Efter en liten tur i city hamnade vi sedan på härliga Snickarbacken 7 (Kaffeverkets filial). När vi här i somras var det ganska tomt med folk men idag var det knökfullt. Snickarbacken 7 är en mötesplats för design, inredning, konst och mode i en miljö som inte liknar någonting annat i Stockholm. Huset är från 1898 och lokalen har tidigare varit ett stall. Det är avskalad med vitmålade betongväggar där det hänger foton från olika konstnärer. Jag gillar lokalen som även huserar en butik. Bakverken och smörgåsarna brukar vara goda, likaså kaffet som är från Stockholm Roast. Jag beställde deras brygg, Heleanna, ett kaffe från Etiopien med tydlig smak av bär. Det var första gången jag drack detta kaffe och det överraskade mig positivt. Det är kafferostaren Per Nordby som tar in Heleanna tillsammans med andra handplockade kaffesorter från små gårdar och kooperativ runt om i världen.

IMG_1009edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.