Dagens fikatips: Äppelfabriken

Hem Dagens fikatips Dagens fikatips: Äppelfabriken

Förra helgen, innan all snö hade kommit, var Annie och jag och fikade på Äppelfabriken som ligger långt ut på Ekerö, närmare bestämt i Färentuna. Det är inget ställe som man svänger förbi i all hast då det ligger lite avsides men som jag skrivit om flera gånger här på bloggen, ett fik väl värd ett besök.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-2

Att Äppelfabriken inte finns med i fikabibeln White Guide Café är snudd på tjänstefel. De har vunnit tio guld-, sex silver-, och fyra bronsmedaljer i SM i mathantverk, de har utsetts till årets företag i Ekerö kommun (2011), de blev årets lantbruksföretag i Sverige 2013 och Sveriges mest populära gröna turistmål 2014. Året därpå vann boken Äppelfabriken en kategori i den stora internationella kokbokstävlingen Gourmand Award.

Jag har tidigare skrivit om Äppelfabriken (läs här) och hyllat dem för sin fantastiska miljö och för att de jobbar med bra råvaror. Deras musteri är också fantastisk och när vi var där så ringlade sig en lång kö av förväntansfulla äppelälskare.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg

Den absolut bästa tiden att besöka Äppelfabriken är under de ljusa och varma månaderna och då brukar Annie och jag sitta i timmar och bara chilla och njuta av den vackra miljön. Men det är mysigt att åka ut och ta en fika även så här års och samtidigt passa på att handla lite godsaker i deras fina gårdsbutik.

Äppelpajerna (och under säsong, rabarberpajer) är suveränt goda. Annie och jag beställde varsin paj för de var tillagade med olika äppelsorter, vilket givetvis gav olika smak. Vi gillar även att pajerna har en knäckig yta.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-3

Om du har möjlighet så är min varma rekommendation att ta en tur till Äppelfabriken och om du åker dit nu i november så kan du även passa på att musta äpplen på helgerna (läs mer här).

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-3 foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-2 foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg

Äppelfabriken
Adress:
 Viksundsvägen 63, Färingsö/Svartsjö
Telefon: 08-560 404 30
Hemsida:
 Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider:
Öppet varje lördag-söndag 11.00–16.00 tom den 11 december

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.