Veckans blogg: Näringsglädje

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Näringsglädje

Då har vi klivit in i en ny vecka med massor av möjligheter. Förra veckan var extra rolig för min del därför att jag fick träffa så många härliga bloggare då Matbloggspriset hade sin årliga prisutdelning under Sthlm Food & Wine-mässan. På torsdagskvällen var det dessutom mingel på Carnegiebryggeriet och i fredags arrangerades ett flertal seminarier på mässan. Som vanligt när många bloggare samlas så är utmaningen att få tiden att räcka till för att samtala med var och en. Oftast sitter man och pratar i grupper, vilket i och för sig är trevligt men det blir mer flyktiga samtal. Nu mailar och chattar jag dagligen med många bloggare då vi ofta stöttar och ger varandra värdefulla tips. Ett tips är att inte se andra bloggare som konkurrenter utan som vänner och kollegor där man kan dra lärdomar från varandra.

Veckans blogg är Näringsglädje som drivs av Frida Johansson och i vanlig ordning spar jag det under fliken veckans blogg. Ha en härlig vecka och kom ihåg att man är inte alltid glad när man är snäll men man är alltid snäll när man är glad.

imageedit_1_6902702812

Mitt namn är Frida Johansson och sedan drygt två månader tillbaka bloggar jag under namnet Näringsglädje. Jag är utbildad kostvetare och hälsopromotör, med ett stort intresse för att tillverka ätbara ting som kan vara bra för både kroppen, smaklökarna och själen. Min filosofie är att allting gott ska få ha sin plats i livet, fast i schyssta proportioner!

Jag har tidigare bloggat under namnet Livet genom smaklökarna och det var även där som mitt intresse för att fota mat och vilja inspirera andra föddes till liv. Från början var det bara ett envist försök till att motivera mig själv till att göra matlagningen lite roligare när man bodde i ett ensamt hushåll som student. Roligt nog så ökade intresset för hela spektaklet bara mer och mer! Numera skulle jag nästan påstå att det är processen från receptplanering till fotografering och redigering som motiverar mig mer än själva matlagningen/bakningen i sig! Det är få saker som gör mig så glad som när man får till den där klockrena bilden på det man skapat som kan göra att du som läsare nästan kan känna smakerna och dofterna från det bilden föreställer! Under förra årets Mitt Kök-mässa (numera Sthlm Food & Wine) hade jag äran att få ha ett av mina matfotografier medverkande i deras fototävling i samarbete med Fotomässan, vilket var otroligt roligt.

Förutom att jag i dagsläget publicerar mina skapelser på hemsidan, Instagram och ibland även på Facebook, så har jag tidigare bland annat även haft med två recept i tidningen Mitt Kök och fått ett av mina favoritrecept på näringsrikt godis publicerat i Expressens fredagsbilaga. I dagsläget hittar ni mig även som skribent på Vin & Matguiden, där jag haft den roliga möjligheten att få vara med under sajtens uppbyggnadsfas tillsammans med många stora profiler inom mat, dryck och bakning!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Som liten drömde jag om att bli pizzabagare, eftersom jag tyckte det såg så förbannat kul ut att kasta upp degen i luften. Kanske är det också därför just matbröd har kommit att bli en av mina stora favoriter när det kommer till bakning. För visst är det så att få saker slår doften av nygräddat bröd. På senare dagar har jag även kommit att uppskatta ”den sura världen” och matar frenetiskt mitt lilla husdjur (min surdeg) så att den håller sig vid liv och är fit for fight när det vankas bakning.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Om man ska se till mina favoriter när det kommer till söta bakverk så är jag en riktig bullmänniska. Kanelbullar, vaniljbullar, lussebullar, krämbullar… ja, you name it. Med andra ord är bullar ett självklart val för mig de gånger jag traskar in på ett bageri/konditori. Så länge de inte ser torra och övergräddade ut. I min värld är det en synd att övergrädda bakverk. Vill man ha ett torrt bakverk så kan man lika gärna välja bondkakor eller skorpor redan från början! Mitt absolut bästa egna recept på bullar, med en liten hälsosammare tvist, är mina surdegsbullar med dadelkanelkräm.

Vad är ditt bästa bak- och dessertminne?
Mitt bästa dessertminne är nog när jag förra hösten vann en resa till Stockholm för en helg tillsammans med Svegro. Under den helgen fick vi besöka restaurang GRO och till dessert den kvällen serverades en blåbärssorbet med salt kolasås, fryst chokladmousse och mandelcrunch. Mhm, det var nog banne mig bland det godaste jag ätit någonsin.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag hade nog en salig blandning av folk till min fikastund. En av de klockrenaste gästerna hade kanske lite otippat varit Bingo Rimér och hans ungar, dels för att få fototips men även för att de verkar vara en så grymt avslappnad och humoristisk familj. Sedan hade gärna Tony Irving och Jonas Hallberg fått svänga förbi med sin husbil på en fika, för det var få stunder under deras tv-program som jag inte kiknade av skratt.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
I dagsläget får jag inte så himla mycket frågor från mina läsare tyvärr. Jag hade gärna sett att frågorna haglade in både på hemsidan och på instagram, så räds inte för att ställa dem!

1edited

Saftiga Surdegsbullar med dadelkanelkräm
Recept: Här

3edited

Dadelchokladkola
Recept: Här

5

Cookie Dough Bites
Recept: Här

imageedit_4_8842166580

Pepparkaksgrottor med lingonsylt
Recept: Här

imageedit_7_5175717972

Browniemuffins med svarta bönor
Recept: Här

imageedit_10_8917876765

Blogg: Näringsglädje
Drivs av: Frida Johansson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.