Håll med om att det är något speciellt med choklad! Det är gott, förföriskt och även nyttigt enligt flera studier men när du köper choklad, se då till att det är bra kvalité på varan och att det är rättvisemärkt.
Sara Samuelsson driver bloggen A Small Pinch of Salt och hon har ett recept på chocolate chip cookies som jag bara måste testa Du kan även följa Sara på Instagram där hon har en stor skara hängivna bakverksälskare. Receptet spar jag i receptbanken.
Här är min tolkning på de perfekta receptet på chocolate chip cookies! Stora, lite sega kakor med massa chokladbitar i. Jag föredrar att använda glykossirap eftersom att det ger en mer neutral kaka men har man inte de hemma och inte orkar köpa så går det även att använda ljus sirap. Dock får kakan en lätt karaktär av kola då.
Chocolate chip cookies (15 stora kakor)
✽ 100 mörka chokladknappar
✽ 2,25 dl vetemjöl
✽ 1 krm vaniljpulver
✽ 2 msk glykossirap eller ljus sirap
✽ 1 dl strösocker
✽ 100 g smör
Så här gör du
☞ Sätt ugnen på 175 grader
☞ Vispa det rumstempererade smöret med sockret och glykossirapen tills de blir ljust och fluffigt.
☞ Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen och tillsätt till smör-sockerblandingen.
☞ Blanda i chokladknapparna och rulla till 15 stycken bollar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper. Kom ihåg att kakorna flyter ut så placera inte bollarna nära varandra!
☞ Grädda mitt i ugnen ca. 12 minuter eller tills dem fått en fin färg.
☞ Önskas mer choklad kan man sätta på chokladknappar när kakan precis kommit ut ur ugnen så de smälter.
Lycka till med bakningen.
—————————————————————–-
Blogg: A Small Pinch of Salt
Drivs av: Sara Samuelsson
E-post: Här
Instagram: Här
Skriv ett svar