Dags för Somlan

Hem Hört på stan Dags för Somlan

Våren har övergått till sommar och efter regn kommer solsken men vad kommer efter semlan? Jo, Somlan så klart! I vintras rådde det som bekant semmelhysteri där det tävlades hej vilt om kreativa format. Mitt årliga semmeltest fick stor viral spridning och därefter spred sig lugnet, tills nu! Min fru Annie var på besök i Uppsala och passade på att ta en fika på anrika Landings Konditori och till hennes stora förvåning fick hon syn på en semla! Landings har tagit semlan till nya höjder eller rättare sagt, de har nu tagit fram en sommarsemla, förlåt somla. Det är en somrig somla gjord av karlsbaderbulle med vaniljkräm, mandelmassa och grädde med hackade jordgubbar. Somlan finns även som wrap. Jag säger bara, ur led är tiden och frågan man ställer sig är, kommer detta nu att sprida sig som en löpeld genom Sverige så att vi lagom till semestern får en massa sommarversioner av den traditionella semlan, den som lever får se!

collageedited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.