Fika på Fahlmans konditori

Jag har en förkärlek till klassiska konditorier med långa montrar fullproppade med kondisvaror och sötebröd och på det brödkorgar med massor av nybakat bröd. Ett konditori som andas historia är Fahlmans i Helsingborg som grundades av Georg Fahlman 1914.

Gustav VI Adolf var en åter­kommande stamkund och utsåg Fahlmans till kunglig hovleverantör och 2011 utsågs konditoriet till Årets konditori av stiftelsen Sveriges bästa bord.

Två gånger per år brukar de duka upp en stor tårtbuffé. Det brukar kosta cirka 190 kronor och då får man äta så mycket man orkar av alla bakverk som läggs upp på ett stort bord. Spana in Fahlmans Instagramkonto och missa heller inte alla härliga tårtor här.

Fahlmans konditori
Adress: Stortorget 11, Helsingborg

Jättesemlan som brukar stå utanför Fahlmans så här års.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.