Fika på Slottsträdgården Ulriksdal

Hem Dagens fika Fika på Slottsträdgården Ulriksdal

Att besöka handelsträdgårdar är som balsam för själen för mig och Annie. Vi besöker säkerligen en trädgård minst varannan vecka och en av våra favoriter är Slottsträdgården Ulriksdal. Så här års blir det en hel del turer dit då de har självplock av grönsaker, bär, äpplen och blommor. Man tar en korg och en sax och sedan vandrar man ut i de stora omgivningarna och njuter av harmonin.

IMG_3194edited

Slottsträdgården drivs sedan 50-talet av familjen Rappne och nuvarande ägare är Bosse Rappne (medverkat i många år i “Äntligen hemma” på TV4) som sedan 1985 tillsammans med sin mor utvecklat trädgården till en fantastiskt härlig oas med fokus på ekologisk och hållbar odling. Själva odlingen sker i sju stycken parallellt ställda växthus och utomhus finns stora ytor med frilandsodlingar.

imageedit_4_4467631381
Pelargonkaka med vanilj och citronkräm

Jag kan varmt rekommendera deras vegetariska lunchbuffé på vardagarna som är väldigt bra. Den innehåller minst tre varmrätter, tre tillagade sallader, bröd, frukt, mineralvatten och kaffe/te. Priset är 155 kr.

Lika bra som maten är, lika ojämn är dessvärre deras fikautbud. Ibland har de dukat upp ett brett urval av bakverk men oftast är det torftigt och tråkigt. Det är trist att de inte når upp till samma nivå gällandes bakverken och kaffet är alldagligt. Det är heller inte superbilligt att fika på Ulriksdal och då kan man som konsument tycka att kvalité, utbud och pris borde gå hand-i-hand men så är dessvärre inte fallet.

Jag är dock som tjuren Ferdinand, jag sitter hellre under ett träd och luktar på blommorna och njuter av miljön. Fika kan jag göra någon annanstans. Om du vill ha tips på fler handelsträdgårdar med fik i Stockholmsområdet så rekommenderar jag dig att kika på min guide här.

imageedit_1_4652254626

Slottsträdgården Ulriksdal
Adress: Slottsträdgårdsvägen 8, Solna
Telefon: 514-822 30
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.