Häromdagen fick jag upp ögonen för Sara W Nelins uppfriskande och coola konst då jag kikade in hos mysiga Kokvrån i Kärrtorp (tidigare låg bageriet MA Baker i lokalerna) där man kan avnjuta hennes skapelser på assietter och på väggarna. En nära vän till Sara brukar kalla henne för tavelskojare och humor är en viktig ingrediens i hennes skapande.
Sara är främst verksam med tusch, men även en del akvarell. Lekfullhet är återkommande tema och hon vill göra bilder som man blir glad av, även om motivet inte sällan har en mer allvarligt betoning. I grunden är hon autodidakt, men har läst ett konstnärligt basår förlagt till vackra Edsviks konsthall med Långholmens folkhögskola som huvudman.
Hennes första egna utställning arrangerades 2012, efter det har det blivit ett tjugotal egna utställningar, deltagande i drygt trettiotal jurybedömda salonger samt representerad på olika mässor och grupputställningar.
Tusch dominerar, alltid med en vilja att roa betraktaren, gärna med underfundiga titlar. Men som den bästa humorn tar den språng ur allvar och ofta handlar bilderna om utanförskap eller en strävan att vilja smälta in, istället för att utnyttja det vackra, unika och dra nytta av att man sticker ut.
Sara W Nelins design finns bara i liten upplaga vilket ger exklusivitet som inte finns i varje hem. På hennes hemsida kan du botanisera bland brickor och kuddfodral. Många bilder finns som gicléetryck och varje exemplar är numrerad och signerad av konstnären.
Klicka in på hennes hemsida där hon även har en webshop. Du kan även följa henne på Facebook och Instagram.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar