Då har det äntligen blivit dags för lite fikanyheter och som alltid i en storstad där det råder hög puls och mycket aktiviteter så öppnas, stängs och renoveras bagerier och kaféer så häng med mig på ett svep.

Sitter du inne med aktuella nyheter så är du välkommen att tipsa mig på bloggen alternativt skicka ett mail så lägger jag upp det här.

Foto: Carmen Laezza för Unsplash
Foto: Carmen Laezza för Unsplash

…..Robin Delselius flyttar hela produktionen till Kvarnholmen i höst och samtidigt passar Robin på att öppna ett nytt fik för allmänheten med cirka 30-40 sittplatser i samma lokal. Planerad öppning i månadsskiftet oktober/november. Robin driver sedan tidigare enheter i Gamla Enskede, Södermalm och i Stavsnäs.

…..K-märkt med Daniel Roos i spetsen öppnar nytt på övervåningen i Hötorgshallen. Planerad öppning i september.

…..Dessert & Choklad Stockholm som drivs av Ted Johansson och Conrad Tyrsen lämnar Lilla Essingen efter fjorton år och flyttar till Kastanjegården i Hökarängen. Den gamla livsmedelsbutiken kommer att inhysa produktion och café med plats för cirka 30 platser. Planerad öppning kring semmelperioden i mars nästa år. I samband med flytten byter de namn till BAK.

…..Sebastien Boudet öppnar upp ett nytt hantverksbageri i september i Stockholm.

…..Valhallabageriet öppnar filial på Östermalmsgatan 92 (tidigare Tomtebageriets lokaler). Veronica och Kasper Mokrosinski slår upp dörrarna i höst och då kommer det att finnas en hel del kondisvaror i montrarna.

…..I april stängde Gourmandise sin enhet på Sibyllegatan 14. Laurent och Birgitta Tassel drev en chokladbutik i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan mellan 1995-2004 och i november 2015 öppnade de en enhet på Östermalm med produktion i Årsta. Nu har de stängt verksamheten och in i lokalerna flyttar det in en kaffekedja – Mr Espresso.

…..Mr Espresso är en italiensk franchisekedja som håller på att etablera sig rejält runt om i landet. Kaffet rostas i Rom och alla övriga produkter i sortimentet är från Italien. Idag finns och planeras enheter på följande platser: Sibyllegatan 14, Sergelgatan, Ringvägen 64, Skärholmens centrum, Fridhemsplan samt en enhet i Norrköping (Linden centrum).

…..Tössebageriet på Karlavägen 77 skall under juli månad få sig en ansiktslyftning och renoveras och det blir även några ytterligare fler sittplatser i lokalen.

…..Blooms bageri på Sankt Paulsgatan 24 byter ägare och namn. Det är Robert Sigmund som tagit över och som nu håller på att renovera lokalen. Nya namnet blir S.T Paul bageri. Öppning planeras till augusti.

…..NK bageri & konditori får en ny chef. Det är Johan Sörberg (domare från Hela Sverige bakar) som tar över rodret. De bygger helt nytt i Parkaden (parkeringshuset) mitt emot NK som skall bli en del av varuhuset. Skiftet av ägare sker till årsskiftet.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.