Fikatips: Bageri Speceri 

Vårt bageri ligger i det stora Gula industrihuset alldeles vid Mälarens strand mitt i Stallarholmen. Här trängs vi bagare med många andra hantverkare. Här kan du besöka hantveks- och återbruksgallererian Samverket, köpa hantverksmässigt stoppad korv, botanisera i vintagebutiker, fynda på loppis, ta ditt djur till veterinären, besöka ortens tidningsredaktion, spela bridge och boule, lyssna på konserter, ta en fika och köpa med dig ekologiskt surdegsbröd.

På Bageri Speceri (f.d. Printz bageri) bakar vi massor av gott bröd på ekologiskt odlad spannmål. Vi bakar våra bröd med surdeg och låter bröden jäsa långsamt under lång tid för att bli saftiga, smakrika och hållbara. Varje dag, året om, gräddar vi sedan bröden i våra stenugnar.

Hos oss kommer bara riktigt smör över tröskeln och det mesta från ägg till kryddor är ekologiskt. Vi arbetar bl a med Warbro kvarns stenmalda mjöler på ursprungliga sädeslag och samarbetar med många Sörmländska producenter.

Vårt bageri är byggt för att visa upp det hantverk vi gör så tveka inte att fråga alla de där frågorna du kanske har om smaker, surdeg, bröd och mjöl.

Som tradition håller vi i fyra pizzakvällar varje år som är en fröjd för oss och våra gäster. Håll utkik på sociala medier för kommande pizzakvällar där det erbjuds vedugnsbakad surdegspizza, fantastisk salladsbuffé, utvalda drycker och musik.

✿Varmt välkomna❀

Bageri Speceri 
Adress: Brogatan 21, Stallarholmen/Södermanland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Tisdag-torsdag 09.00-16.00. Fredag 09.00-17.00. Lördag 09.00-16.00. Söndag 11.00-16.00.
Hitta hit
Du hittar oss även i: Södertälje: Nedre Torekällgatan 5, Eskilstuna: Kungsvägen 8, Strängnäs: Solberga Handelsväg 1
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.