Fikatips: Börje Olsson konditori

Sedan Börje Olsson konditori slog upp portarna 1958 har de haft äran att servera Luleåborna och stadens gäster gott kaffe och välsmakande fika.

1957 flyttade Edna till Luleå från Rensjön i Kiruna med sin ettåriga son och hennes man som fått en ny tjänst vid järnvägen. Edna själv tog anställning på Börje Olsson konditori i slutet av 50-talet. Då låg konditoriet på Hermelinsgatan. Hon trivdes mycket bra med att ta hand om gästerna och gav dem det där lilla extra som får alla att känna sig som stammisar. Och många år senare berättade hon varmt och gärna om sin tid på Börje Olsson för barnbarnen.

Våren 2016 skrivs ett nytt kapitel i det anrika konditoriets historia, och då är Ednas minne högst närvarande. Hon har nämligen fått inspirera den renovering som med varm hand låter historien kliva in i framtiden. Hon var mån om sitt yttre med en känsla för ödmjuk glamour och satte gärna lite guldkant på vardagen. Hos henne, oavsett på konditoriet eller hemma, välkomnades du alltid av ett leende och något sött till kaffet. Så kommer det också vara på nya Börje Olsson i Smedjan, precis som förr och precis som i framtiden.

Mat- och fikabröd som du äter från de båda konditorierna eller köper med dig hem kommer direkt från vår produktion på Björkskatan i Luleå. Våra konditorer och bagare skapar mathantverk med både hand och hjärta.

✿Varmt välkomna❀

Börje Olsson konditori
Adress: Smedjan, Storgatan 36 och Höstvägen 7, Luleå/Norrbotten
Säsong: Öppet året runt
Öppettider Smedjan: Måndag-fredag 08.00-19.00. Lördag 10.00-16.00. Söndag Lördag 11.00-16.00
Öppettider Björkskatan: Måndag-fredag 08.00-14.30
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.