Mitt i hjärtat av Luleå, på Storgatan med närhet till shopping, promenadstråk och nöjen, hittar du Börje Olsson konditori. Verksamheten grundades 1958 av bagaren Halvar Olsson och togs senare över av hans son, Börje Olsson. Här erbjuds klassiska bakverk, sallader, smörgåsar, smörrebröd, smörgåstårtor och tårtor. Våra produkter är lokalt mathantverk som våra yrkesskickliga konditorer och bagare skapar i vårt eget bageri på Björkskatan i Luleå.
1957 flyttade Edna från Rensjön i Kiruna till Luleå tillsammans med sin man, som fått en ny tjänst vid järnvägen, och deras ettårige son. Kort därefter började Edna arbeta på Börje Olsson Konditori, som då låg på Hermelinsgatan. Hon älskade att ta hand om gästerna och skapade alltid en välkomnande stämning, vilket fick alla att känna sig som stammisar. Många år senare berättade hon med värme och glädje om sin tid på konditoriet för sina barnbarn.
Våren 2016 inleddes ett nytt kapitel i konditoriets historia. Den omfattande renoveringen av Börje Olsson i Smedjan inspirerades av Ednas minne och anda. Hennes känsla för stil och ödmjuk glamour, liksom hennes förmåga att sätta guldkant på vardagen, lever vidare. Precis som hos Edna blir du alltid välkomnad med ett leende och något sött till kaffet – nu som då och även i framtiden.
Alla mat- och fikabröd som serveras eller säljs från våra konditorier kommer direkt från vårt bageri på Björkskatan. Våra konditorer och bagare skapar varje dag mathantverk med både handlag och hjärta.
❀Varmt välkomna❀
Börje Olsson konditori
Adress: Smedjan, Storgatan 36 och Höstvägen 7, Luleå/Norrbotten
Säsong: Öppet året runt
Öppettider Smedjan: Måndag-fredag 08.00-19.00. Lördag 10.00-16.00. Söndag 11.00-16.00
Öppettider Björkskatan: Måndag-fredag 08.00-14.30
Hemsida
Facebook
Instagram
Du hittar det här inlägget (och många fler fikatips) i Besökta fik per landskap och Fikakarta.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.
Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.
Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar