Fikatips: Bullar & Bröd stenugnsbageri

I Stockholm driver Linda Aving och Gabriel di Grado sedan 2017 Bullar & Bröd stenugnsbageri. Lokalen på Valhallavägen är på drygt 200 kvadratmeter med stora fönsterpartier som vetter ut mot vägen och takhöjden är fem meter.

För de som verkar inom bageribranschen är Gabriel di Grado välkänd då han dels jobbat många år inom branschen, dels tävlat framgångsrikt i Årets Bagare. Gabriel driver sedan 2007 även Spånga konditori som han tog över efter sina föräldrar.

Beskriv Bullar & Bröd stenugnsbageri för dem som aldrig besökt er.
– Bullar & Bröd är ett hantverks- och stenugnsbageri i en helt unik miljö med fem meters takhöjd och industrikänsla i lokalen på Valhallavägen i Stockholms innerstad. Industrikänslan gäller dock bara design och inredning – bakningen sker med passion för hantverket och råvarorna är noga utvalda. Vi bakar helt öppet i den bakre delen av lokalen och kunderna kan se hur allt går till från degkörning till uppslagning på det stora bakbordet och fram tills att bröd och bullar tas ut ur bageriets hjärta, stenugnen, som stoltserar mitt i bageriet.

Även bakningen i konditoriet kan kunderna beskåda genom ett fönster i golvet. Duktiga bagare och konditorer är nyckeln till att hålla hög kvalitet, vi ser till att locka till oss duktiga bagare och konditorer som brinner för att baka och utveckla smaker och sortiment.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vårt namn Bullar & Bröd kräver ju sitt sortiment! Så hos oss finns många olika sorters stenugnsbakat bröd bakat på surdeg; limpor, frallor och baguetter. Varje dag bakas också en mängd olika sorters bullar bakade på vetedeg, karlsbader och brioche men även kavlade degar som wiener och croissant. Vi har också ett stort utbud av bakelser, kondisbitar och tårtor. Förutom fika lagar vi till serveringen lättare luncher såsom sallader, soppor och matiga mackor i vårt kallkök. Sortimentet i serveringen innebär därmed allt från frukost och lunch till eftermiddagsfika.

.

Varför skall man fika hos er?
– Vår ambition när vi startade bageriet var att bli DET häftigaste och bland de bästa bagerierna i Sverige. Det ska vara en upplevelse att komma hit och fika hos oss, personalens glädje och service i det de jobbar med ska smitta av sig till kunderna. Vi vill göra ett intryck både visuellt med den unika miljön av ruffa plåtgolv, stora fönster ut mot gatan och ett välkomnande utbud, men också genom att man ska komma ihåg vad man har ätit, att det var så sjukt gott att vi lever kvar i gästernas smakminne😊

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
✽ Vinnarbullen en hybrid mellan en kanelbulle och äppelpaj med vaniljsås (med vilken Gabriel di Grado vann tävlingen Årets Bagare 2015) är en stor favorit hos kunderna. 
✽ Ett bra, klassiskt, smörkavlat wienerbröd med äkta vaniljkräm är inte så lätt att hitta – men det hittar man hos oss.
✽ Man borde också prova våra minibitar som är små versioner av bakade kondisbitar.
✽ På helgerna kör vi ”bagarfrukost”, det får man inte heller missa.
✽ Vårt sicilianska espressokaffe måste provas.

Varmt välkomna hälsar Linda och Gabriel med personal✿❀

.

Bullar & Bröd stenugnsbageri
Adress: Valhallavägen 65, Östermalm/Vasastan samt Lindhagensgatan 147, Hornsberg. Stockholm
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit – Valhallavägen 65
Hitta hit – Lindhagensgatan 147

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.