Fikatips: Elfviks gård

Elfviks gård är precis som en gård från förr i tiden men bonden har numera en modern traktor, ostmakerskan har en dator, antikhandlaren har en bil och det finns numera även en gårdsbistro med tillhörande café. Detta är en gård som en gård kan se ut idag!

Du hittar oss på Lidingös nordöstra spets, precis där Stockholms skärgård börjar. Gården ägs sedan 1946 av Lidingö stad och ingår som en central del i Långängen-Elfviks naturreservat. Lantbruket med ekonomibyggnader och cirka 120 hektar betes- och uppodlad mark, arrenderas av Lennart Sund och Johanna Lagercrantz.

Den huvudsakliga verksamheten idag är baserad på visningsverksamhet, inackordering av hästar, ekologisk lammproduktion och uthyrning av lokaler på gården. Vi är självförsörjande på eget hösilage till gårdens djur.

På gården finner du fantastiska lamm- och tackskinn i mjukaste kvalitet från våra Gotlandsfår. Våra får är en omtyckt ras, kanske mest för deras lockiga glänsande ull som ger så fantastiska skinn. Lockarna kan vara små eller stora, färgen varierar från ljust grå till nästan svarta. Lammskinnen är jämna i färgen medan skinn från äldre djur har mer och tydligare nyanser. Finns i olika storlekar och i färgerna vitt, grått till nästan helt svarta. Vi har också spillbitar samt sekunda skinn till försäljning.

I mejeriet tillverkas ostkakor, färskost, salladsost och blåmögelost. Mjölken är ekologisk och kommer från fjällkor och rödkullor på Lovö prästgård. När det finns egen tillgång på getmjölk finns även getost i sortimentet. Ostar finner du i gårdsbutiken.

I gårdsbistron finner du bageri, café och butik och här jobbar vi med ekologiska råvaror och produkter. Hos oss fikar och lunchar du i genuint mysig gårdsmiljö. Här kan du även handla ekologiskt lammkött och lammkorv från gården. Numera har vi också vinrättigheter.

I gårdsområdet finner du även galleri Elfva, Gröna uddens andelsjordbruk, Madeleine Tigerchiöld antik, Refurn Lidingö, Komsun retro, Lidingö ponnyridskola, arrbrittinger blomsterstudio, Daniel Henningsson konsthantverk.

✿Varmt välkomna❀

Elfviks gård
Adress: Elfviks Uddväg 12, Lidingö/Stockholm
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Onsdag-söndag 11.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.