Fikatips: Falu Bröd & Patisserie


I april 2018 tog Therese Vesterholm över Hammars konditori på Åsgatan i Falun. Hon renoverade och inredde efter eget tycke och smak och passade även på att döpa om stället till Falu Bröd & Patisserie.

Therese har gedigen branscherfarenhet och har jobbat som konditor och bagare i bl.a. Lund, Malmö och Stockholm och har gesällbrev i bageri & konditori. All tillverkning sker på plats från grunden med noga utvalda råvaror.

I ett radioinslag från 2018 berättar Therese om sitt företag och du kan lyssna på det här.

Beskriv Falu Bröd & Patisserie för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett hantverksbageri och konditori som älskar att baka på riktigt med bra råvaror. Vi har sedan februari i år vår produktion och servering i det gamla Hammarshuset i Falun som räknas som ett av Sveriges äldsta konditoribyggnader.

Vi som arbetar här har alla ett stort intresse för fika, mat och bakverk vilket återspeglar sig i allt vi gör. Hos oss kan man både äta frukost, fika och luncha. På lördagarna har vi även en brunchmeny där personalen frestar med läckerheter utifrån kreativitet och säsong.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi gör allt från stenugnsbakat surdegsbröd och tårtor till lättare måltider som sallader och smörgåsar. Till högtider tillverkar vi även godis och praliner. Vi blandar moderna produkter med gamla klassiker men i vår egen tappning förstås.

Varför skall man fika hos er?
– Hos oss fikar man i en historisk miljö i mysiga små rum mitt i världsarvsstaden Falun. På sommaren kan man avnjuta en fika eller lunch utomhus på vår stora uteservering. Våra bakverk är framtagna med omsorg och råvarorna noggrant utvalda och ekologiska i stor utsträckning. Vi jobbar gärna med närproducerade varor som t.ex. våra ägg som kommer från Stora Skedvi.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Vår toscamazarin är mycket populär hos våra gäster. Det är ett mördegsskal fyllt med en klick vaniljkräm och krämig mazarinmassa. Ovanpå är det ett knäckigt honungstoscatäcke med massa mandel i. Mums.

Varmt välkomna hälsar Therese Vesterholm med personal✿❀

Falu Bröd & Patisserie
Adress: Åsgatan 28, Falun
Öppettider: Måndag-lördag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.