Fikatips: Josephine baker

I september 2020 öppnade Josephine Eriksson och Per Bäckström upp Josephine baker i en nybyggd fastighet i Årsta i södra Stockholm. Verksamheten är en kombination av bageri, konditori och bistro där Josephines tidigare meriter som konditor från Gateau, Wienercaféet och Art Bakery och Pers erfarenhet som konditor och bagare från Wienercaféet, Villa Källhagen och The Winery Hotel är bra samlade erfarenheter och kunskaper att ha med sig i bagaget för deras egna gemensamma bageri.

Konditoriets meny har tydliga influenser från främst Frankrike och USA medan bageriet satsar på olika sorters surdegsbröd och croissanter. Sortimentet varierar efter säsong och även lättare måltider erbjuds.

Både hussar och mattar är välkomna med sina hundar in på en mysig fika för hela familjen.

Beskriv Josephine baker för dem som aldrig besökt er.
– Stil och finess i en skön och avkopplande atmosfär där alla ska känna sig välkomna – även hundar. Ett bageri där man kan koppla av från storstadens brus och bara vara.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har allt från klassiska småkakor, stenugnsbakat bröd, wienerbröd, olika sorters kaffebröd, franska bakverk, praliner, olika typer av smörgåsar, lättare luncher, räkmackor med mera.

.

Varför skall man fika hos er?
– Ett härligt bemötande där varje kund är lika viktig och att hantverket står i fokus, både utseendemässigt och smakmässigt. Vi byter ofta smaker på våra bakverk och följer säsongens utbud. Vi är lyhörda för kundernas önskemål vilket vi tycker är viktigt för ett mindre lokalt bageri och vi är måna om att få fram känslan av att ett bra bageri inte behöver ligga mitt i city.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Våra surdegsbröd, räkmackor på danskt rågbröd. Vår Reina-sandwich som är gjord på kyckling och avokadoröra. Eller varför inte Skagen-croissanten som är gjord på handskalade räkor och toppad med löjrom. Vi har även egentillverkad glass som vi erbjuder under den varmare årstiden.

Varmt välkomna hälsar Josephine och Per med personal✿❀

.

Josephine baker
Adress: Johanneshovsvägen 139, Årsta/Stockholm
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.