Veckans blogg – Ringensjö bakar

Jag heter Josefin Ringensjö och har bakat nu i cirka tre år och har drivit min blogg Ringensjö bakar i cirka två år. Bakintressent är relativt nyfunnet för min del, men har blivit en stor del av mitt liv på kort tid.

Jag jobbar som projektledare på ett it-företag i Linköping där jag trivs bra och har väldigt bra kollegor som alltid hjälper till att äta det jag bakat. Utöver att baka på fritiden så gillar jag matlagning, badminton, löpning, golf och vandring. Människorna jag tycker om runt omkring mig får all övrig tid.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag är ett stort fan av att baka enkla kakor såväl som att göra lite mer avancerade bakverk som tårtor och macarons exempelvis. Jag har en lååång lista som jag brukar checka av och på den listan står det alla möjliga saker som jag vill baka och dela med mig av recept. 

Hur ofta brukar du baka?
– Det varierar men oftast brukar jag baka två gånger i veckan och då ofta mer än ett bakverk åt gången. Under sommarhalvåret bakar jag oftare eftersom jag älskar att baka med alla färska bär och rabarber.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Jag har två från barndomen, det första är när min mormor bakade strasskakor med strössel på. Jag minns att jag jublade högt varje gång, underbart goda och spröda och jag har själv bakat dem flera gånger på senare dagar.

Även min mammas morotskaka är ett bakverk som jag förknippar med ren och skär glädje, ofta bakade hon till kalas eller annat vi firade och det var så lyxigt tyckte jag. På senare år så har jag många dessertminnen från exempelvis en fin restaurang i Linköping som heter Jord som hade en dessert som var utan dess lika. Det var smulad kavring, skummad råmjölk och en lingonsorbet. Den var verkligen helt perfekt och den inspirerade mig. Jag fikar hellre än äter middagar och passar alltid på att utforska nya smakkombinationer och tycker det är otroligt roligt.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag är lite tudelad när det kommer till detta, det beror mycket på humör och sällskap faktiskt. Jag är ju antingen den personen som tar en klassisk chokladboll eller biskvi eller så är jag den som tar den största bullen de har. Kardemumma, kanel eller vanilj spelar ingen roll, bullar är livet.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag skulle bjuda tre riktiga powerbrudar som Astrid Lindgren för livsinspo, Jane Fonda på grund av att hon är så cool och engagerad och sedan hade jag bjudit in Birgitta Rasmusson för hon var gudmodern av modern svensk bakning. Tre riktiga inspirationskällor.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag skulle säga att jag hämtar mycket av min inspiration från olika hemmabagare och konditorer men även från YouTube och olika magasin. Det finns många talanger på Instagram som sprider så mycket bakglädje och inspiration, det är svårt att inte bli inspirerad!

Pavlova med vaniljbavaroise och hjortroncurd – Recept här
Chunky triple chocolate chip cookies – Recept här
Chokladtårta – Recept här
Kolasnittar med dumlekola och flingsalt – Recept här
Citronmacarons – Recept här

Blogg: Ringensjö bakar
Drivs av: Josefin Ringensjö
Instagram: Här

Stort tack Josefin för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.