Fikatips: Lanemo konditori

Lanemo konditori startade av vår farfar Per och farmor Elsa i november år 1939 och har sedan dess varit ett av Linköpings ledande konditorier. Pär och Elsa såg gott bröd, vänlighet och god service som grunden i verksamheten och var också angelägna om att skapa en trivsam miljö.

Konditoriet startade i tid då det både var krig men även en enorm fika kultur i Sverige. Lokalerna rymde enligt historier från farmor massor med människor, sång och dans varenda dag. Det var en mötesplats för många människor och ett viktigt socialt sammanhang.

Andra generationen, syskonen Ulla och vår pappa Per-Åke Lanemo, övertog företaget 1985 och fortsatte att framgångsrikt driva konditoriet i Elsas och Pers anda. 

Sedan januari 2011 drivs Lanemo konditori och bageri av tredje generationen, oss, det vill säga syskonen Ola och Anna. Vi har arbetat i företaget i många år och är skolade av både första och andra generationen. Som små ståendes på mjölsäckar för att nå upp till bordet och traditionen att baka vår egen födelsedagstårta är konditoriet och fastigheten den befinner sig i en viktig del av oss. 

Ola har en bakgrund från Ericsson och tillverkning av mobiltelefoner. Anna har sin bakgrund inom forskning i medicinsk cellbiologi där hon var först i världen med att upptäcka ett antigen till kronisk lymfatisk leukemi och inbjuden att föreläsa framför 500 av världens främsta forskare och professorer inom ämnet i New York.

Vi har en spännande släkt från mammas sida där morfar Tore Widenfalk var pionjären som tog växten Magnolia till Sverige och som även idag har sin historia levande genom sin speciella magnolia sort “ Magnolia Birgitta Aurora” döpt efter vår mamma.

I kombination med den entreprenörsanda som kommer från vår pappas sida som ensamstående under vår tidiga barndom inte bara hand om oss utan även förde vidare familjearvet. Med denna bakgrund växte vi upp till de personer vi är idag.

✿Varmt välkomna hälsar Anna och Ola med personal❀

Lanemo konditori
Adress:  Västra vägen 6, Linköping
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Måndag-fredag 08.00-18.00, lördag 08.00-16.00, söndag 09.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.