Fikatips: Säsongsbagarn

Mitt namn är Elise Johansson och jag föddes på planeten jorden år 2000. Det är tack vare min kära farmor som jag idag driver bageri och kafé. Jag växte upp väldigt nära henne och hon har lagt grunden till en stor del av det som är jag. Farmor var den som kopplade mig samman med moder jord och fick mig att inse värdet i att leva i symbios med naturen.

Hos farmor var att sylta, safta, plocka bär och baka konstant på agendan. Vi följde årstiderna och hade ständigt ögonen öppna för att se vad naturen hade att ge. Med det enorma hjärta min farmor hade fanns det rum för alla, hon omfamnade och bjöd in. Där gick gästfriheten inte av för hackor och hon är min stora inspiration i livet, stort som smått. 

Den 1 november 2022 öppnade jag upp bageriet och hos oss är den röda tråden att visa omtanke för människa och miljö, vilket vi gör genom att ta tillvara på vad naturen har att ge för stunden och följa dess egna tidsmaskin. 

På bageriet tittar vi på vad som är i säsong, eller vad som finns sparat i frysen. Här finns inga bakverk med spanska hallon, eller jordgubbstårtor i december med bär från Belgien. Vi värdesätter bra råvaror som är omsorgsfullt producerade och inte har transporterats långa sträckor. Därför jobbar vi med lokala råvaror där människorna bakom också bryr sig om moder jord lika mycket som vi gör på bageriet. Ingenting skall lämnas åt slumpen, här är allt handplockat och genomtänkt in i minsta detalj. Mjöl, kaffe, gardiner, bord och porslin. Noga utvalt för att hålla tråden där omtanke för människa och miljö är i fokus. 

På bageriet finns alltid olika sorters bröd, frallor, bullar och kakor. Det varierar lite efter vad naturen har att ge eftersom vi följer naturens egna tidsmaskin. Slå gärna en signal om du vill höra vad som finns i sortimentet just nu eller kika in på bageriet, det finns garanterat något hejdundrande gott. Vi uppdaterar även Instagram och Facebook ofta med vad som finns i sortimentet, så kika gärna in där.

Bageriet har ett gäng sittplatser för den som vill slå sig till ro en stund och njuta på plats. 

✿Varmt välkomna❀

Säsongsbagarn
Adress: Storgatan 27, Dalsjöfors/Västergötland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Tisdag-fredag 08.00-18.00. Lördag 08.00-14.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.