Fikatips: Stenlunden hantverksbageri

I oktober 2021 förverkligade den tidigare brandmannen Caroline Davidsson sin dröm genom att öppna ett bageri, café och lanthandel i Hovdinge, cirka fem kilometer utanför Ljungby.

Caféet har cirka 60 sittplatser inomhus och allt som bakas och tillagas av Caroline är från naturliga och ekologiska produkter. I lanthandeln säljs Stenlundens egna produkter som kakor, bröd, godis och efterrätter m.m. Produkterna som köps in från andra närliggande matproducenter är omsorgsfullt utvalda och håller hög klass.

Framöver kommer Stenlunden även erbjuda marknader, tipspromenader, kurser och event så håll utkik på hemsida och sociala medier för aktuella nyheter.

Beskriv Stenlunden hantverksbageri för dem som aldrig besökt er.
– Vi på Stenlundens hantverksbageri älskar naturen så vi vill göra så lite avtryck på den som möjligt. Därför använder vi oss av ekologiska och hållbart producerade råvaror i säsong, gärna av folk i vår närhet.

Vi bakar endast på stenmalda och ekologiska kulturspannmål. Allt bakas från grunden med naturliga råvaror utan tillsatser, konstgjorda färgämnen eller aromer. Stenlundens hantverksbageri står för ärlighet, mot varandra, mot naturen och mot oss själva. Vårt motto är att vi låter naturen styra oss, inte tvärt om.

Hur ser ert sortiment ut?
– Vår ambition är att det skall finnas något för alla. Vi bakar traditionellt men också bakverk utan laktos, gluten och vanligt socker i. Vi använder oss av långsamma jäsprocesser med hjälp av surdegar, vildjäst och fördegar. Allt för att det ska gynna vår hälsa och även för miljön och smaklökarna.

.

Varför skall man fika hos er?
– Vi bakar och lagar allt från grunden. Man kan sitta i caféet och följa årstiderna genom de stora och vackra fönsterna. Vi säljer även egentillverkade inredningsprodukter, har en härlig lanthandel där man hittar våra hemkokta marmelader, surdegsknäcke och rostad granola.

Vi har en underbar omgivning runt om med utsikt över åkrar och skog.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Missa inte kanel och kardemummabullarna. Solskensbullarna och vår daimglass med egengjord daim är också populärt bland kunderna.

Bröden, pizzorna och frallorna är bakade på endast mjöl, salt och vatten. Så otroligt mycket smak och mättnadskänsla och så fantastiskt gott.

Varmt välkomna hälsar Caroline Davidsson✿❀

Bröd namngivna efter byarna runt om i området.

Stenlunden hantverksbageri
Adress: Hovdinge stenlund, Hovdinge/Ljungby
Öppettider: Onsdag-lördag samt första söndagen varje månad (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.