Fikatips: Vaxholms hembygdsgårds café

I Vaxholm ligger Hembygdsgården som ägs av kommunen och drivs av Vaxholms hembygdsförening som verkar för att vårda och bevara traditioner, föremål och byggnader av kulturhistoriskt värde.

Utöver hembygdsgården driver föreningen även Hembygdsmuséet i Norrhamnen som ligger vägg-i-vägg med hembygdsgårdens café som under sommarhalvåret är ett uppskattat besöksmål bland ortsbor och turister. Under 2020 var caféet stängt på grund av renovering men öppnar nu åter sina portar lagom till kommande sommarhalvår.

Sedan 2010 driver Eva Engnér och Johanna Sandström caféet med framgång och jag kan varmt rekommendera ett besök hos dem.

.
Beskriv Vaxholms Hembygdsgårds cafè för dem som aldrig besökt er.

– Vi tycker att Vaxholms hembygdsgårds café är utmärkande då det ligger vackert på en udde i Norrhamnen i den äldre bebyggelsen i Vaxholm. Havsutsikt från alla sittplatser. 

Hur ser ert sortiment ut?
– Vi har ett eget bageri på tomten där vi bakar från morgon till kväll. Vi har ett stort urval med bakelser och kakor som varierar lite dag för dag. Det finns alltid veganalternativ liksom gluten och mjölkfritt sortiment.

Varför skall man fika hos er? 
– Vi hoppas att alla gäster ska trivas och få en fin upplevelse hos oss. Dels genom trevlig service från oss och genom en god smakupplevelse.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er? 
– Sötsugna som vi är har vi många favoriter själva. Johannas favoriter på kakbordet är Britatårta och jordgubb-och rabarberpaj med grädde medan Eva föredrar prinsesstårta eller en god våffla med färska bär och grädde.

Varmt välkomna hälsar Eva och Johanna✿❀

.
Vaxholms hembygdsgårds café

Adress: Trädgårdsgatan 19, Vaxholm
Öppettider: Säsongen är mellan maj-september. Enbart helger i maj. Från 1 juni till mitten av september dagligen (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram)
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.