Fikatips: Vismarlövs cafè & bagarstuga

På den skånska landsbygden ligger Vismarlöv som är en by i Hyby socken i östra delen av Svedala kommun. Här ligger Vismarlövs cafè & bagarstuga som är ett charmigt café i lantlig stil som många gäster uppskattar. Cafét är inrett i äldre stil med en härlig blandning av antikt och retro.

Under den varmare årstiden njuter du av en fika i den stora trädgården samtidigt som du njuter av nybakat bröd, bakverk, mat och dryck. Givetvis passar du även på att köpa med dig en äkta skånsk ”spiddekauga” i butiken.

Beskriv Vismarlövs cafè & bagarstuga för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett lantligt café ute på landet i lilla Vismarlöv. Möbler och inredning är från 1800-talet som vi samlat på oss genom åren. Vi har en stor uppvuxen trädgård som vi öppnar upp för fika på våren och sommaren. Vill man gå lite längre så kan man besöka vår damm och få med sig en liten fikakorg dit.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi kör på det traditionella sortimentet för det verkar vara det enda som fungerar härute. Budapestbakelser, kladdkakor olika cheesecakes, nöttoppar, kokostoppar, wienerbröd, kardemummabullar också vidare. Varje dag kör vi utöver kakor även soppbuffé och andra luncher. Spettkakor är vi även lite unika med att baka här. På våren och sommaren gör vi även egen mjukglass vilket har blivit väldigt populärt.

.

Varför skall man fika hos er?
– Min mor Carina startade detta café 2010 i väldigt liten skala. Hon har alltid haft en väldigt bra kontakt med kunderna som kommit hit. Kärleken till kunderna lever kvar än idag vilket jag tror är en viktig ingrediens för att något ska fungera. Miljön och att vi ligger utanför stan gör att folk kommer hit till landsbygden för att stressa ned och koppla av😊

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Jag gillar kockens Wallenbergare som vi har på tisdagar. Glassen på sommaren med lite färska bär och såser är stående efter ett arbetspass. Något jag tycker man ska unna sig också är surdegsbröden som vi bakar på gamla kulturspannmål.

Varmt välkomna hälsar Frank Levin med personal✿❀

.

Vismarlövs cafè & bagarstuga
Adress: Eksholmsvägen 357, Klågerup (cirka 27 km från Malmö)
Öppettider: Tisdag-söndag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.