Finalisterna till Årets bagare 2020

Idag presenterades de bagare som ställer upp i tävlingen Årets bagare som går av stapeln i Nordstan i Göteborg den 9-12 mars. Det är branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer som för sjunde året arrangerar svenska mästerskapen i bakning.

Totalt är det sex stycken finalister som på sex timmar skall baka 150 stycken bakverk vardera. De har även 75 minuter dagen före tävlingen till att förbereda sig med degar, koka sylt osv.

I vissa tävlingsmoment finns det fasta kriterier på både vikt, längd och form. Här ställs höga krav på precision och exakthet. I andra tävlingsmoment står kreativiteten i fokus och bakverken får formas och smaksättas fritt.

Under tävlingen så iakttar juryn finalisterna som bedöms på deras teknik och utförande av hantverket. I de friare momenten bedöms såväl kreativ höjd som smaksäkerhet, utseende och metod.

Förra året stod Alexander Pelli från bageri Petrus i Stockholm som segrare och vem som kan titulera sig som Åreta bagare står mellan följande finalister:

Ewa Winge, Kopparlundens bageri, Västerås
Maju Rull Tall, Desserterie och Catering , Linköping
Mohamad Khir Alshibani, Konditori Hollandia, Malmö
Paul Florian Ficard, Sandby Stenugnsbageri, Södra Sandby
Montadar Kanbar, Bullar & Bröd, Stockholm
Tobias Henke, Skeppsbro bageri, Stockholm

Mer info om tävlingen kan du läsa här. Stort lycka till allesammans.

Foto: Sveriges bagare och konditorer

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.