Veckans blogg: Heavenly Cupcake

Jag heter Danielle Shill och jag startade bloggen Heavenly Cupcake för att jag behövde ett ställe att samla mina recept och lätt kunna skicka vidare till vänner och familj när de bad mig om det. På den tiden var det inte så vanligt med svenska bloggar och speciellt inte bakbloggar, men folk började hitta till bloggen och så växte det därifrån. När jag startade bloggen så pluggade jag till lärare på universitetet och att baka var väldigt skönt och avkopplande från studierna.

I takt med att bloggen växte började jag också intressera mig för andra delar med bloggandet. Jag lärde mig mer om webbdesign, fotografering och  sökmotoroptimering. Jag läste på mer om marknadsföring, sociala medier och att skriva bra innehåll, vilket hade en positivt effekt på bloggen såklart. När jag tog examen och började arbeta som lärare kände jag ganska snart att yrket inte passade mig så bra.

Idag jobbar jag på Kinnarps globala marknadsavdelning med digital marknadsföring och digitala strategier och jag älskar det. Om jag inte hade haft bloggen och lärt mig mer om digital marknadsföring och sökmotoroptimering så hade jag inte varit där jag är idag. Jag tycker det är helt fantastiskt att något jag skapade som min egen receptbok på nätet kan ha vuxit så och påverkat mitt liv på ett oförutsägbart sätt.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag har alltid älskat att baka och för mig är det både avkopplande och kreativt. Jag tycker allra bäst om att baka nya saker för jag blir snabbt uttråkad om jag ska göra samma saker flera gånger om. Dessutom är jag förfärligt dålig på att följa recept själv utan jag gör nästan alltid en egen twist på det eller ändrar på tillvägagångssättet. Det är sällan jag bakar väldigt komplicerade saker. Det får gärna vara flera steg och ta tid, men jag gillar saker som egentligen är ganska enkla men som ser svåra ut. Det är kanske också därför som cupcakes fortfarande är en av mina favoriter.

Hur ofta brukar du baka?
– Det senaste året har jag haft lite uppehåll och inte bakat speciellt mycket. Tidigare kanske jag bakade 2-3 gånger i veckan men det tar väldigt mycket tid när man jobbar heltid och har ett hus att ta hand om. Men jag skulle vilja komma tillbaka till att baka 1-2 gånger i veckan för det är väldigt avkopplande och roligt att dela med sig. Jag brukar passa på att baka när det ska vara kalas och jag får alltid ta hand om efterrätten på knytkalas, då behöver jag inte ha kylen full med massa frestelser hela tiden. Sedan har jag också haft med mig mycket till jobbet. När jag gjorde en julserie med sju sorters julkakor så kom jag till jobbet med två papperskassar dagen efter med massa avkakor. Sånt brukar vara uppskattat!

Vad är ditt bästa bakminne?
– Jag har haft äran att baka två av mina bästa vänners bröllopstårtor. Det tar flera dagar i förberedelser, ihopläggning och dekoration. Den första bröllopstårtan fraktade jag med båttaxi till Käringön och vi bar alla tre våningarna tvärsöver ön på raka armar eftersom vi inte ville att tårtorna skulle mosas. Jag hade träningsvärk dagen efter kan jag säga! Det är både nervöst och stressande att baka en bröllopstårta då tårtan är en viktig del av bröllopet som gästerna ofta pratar om i efterhand.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Om de har något som är annorlunda så brukar jag alltid beställa det. Jag gillar att testa något som jag aldrig ätit förut och gärna med spännande eller oväntade ingredienser. Om det är ett mer traditionellt ställe så brukar jag beställa antingen en kanelbulle eller något med choklad. Jag är också förtjust i att testa egenbakade varianter av saker som de flesta andra köper färdiga, typ biskvier eller mazariner. Jag uppskattar hantverket i att göra något med bra ingredienser framför enkelheten att köpa in något.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag hade gärna bjudit Hans Rosling på fika om han fortfarande hade varit bland oss. Att bara få lyssna på honom och se världen genom hans ögon tycker jag är väldigt lärorikt och spännande. Jamie Oliver har alltid varit en av mina favoriter när det kommer till matlagning. Jag är så inspirerad av hans passion för det han gör och att han lyckas behålla och förmedla det i så många år. Michelle Obama hade också gärna fått komma till mig på fika. Jag tror hon hade varit en väldigt intressant och spännande gäst.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag hämtar inspiration överallt. Det finns så många duktiga bloggare, både i Sverige och övriga världen, som gör helt fantastiska saker. Jag följer flera duktiga bloggare på Instagram för att inspireras av vad de skapar och om det är något speciellt jag funderar över som jag behöver lite inspiration ifrån så använder jag ofta Pinterest.

Enkla brownies med kakao
Recept: Här

Champagne cupcakes
Recept: Här

Boston Cream Cupcakes
Recept: Här

Saftig morotskaka
Recept: Här

Flätad rabarberpaj
Recept: Här

Blogg: Heavenly Cupcake
Drivs av: Danielle Shill
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här

Stort tack Danielle för din medverkan🙏
Se fler veckans blogg inlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.