Veckans blogg: Sweets by Hana

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Sweets by Hana

Jag heter Hana Chatila och driver bloggen Sweets by Hana. Jag jobbar på apotek men jobbar även med att skapa recept åt företag (exempelvis apotekets julkampanj) och jobbar på mässor där jag bakar med företagets produkter och bjuder på fika. Jag älskar det – att få sprida bakglädje.

Jag drömmer om att få skriva en egen bakbok och i mitt huvud är den helt klar – titel, kapitel, omslag. Mitt mål med bakning har alltid varit att inspirera andra till att baka, eller hitta sin glädje, precis som bakning blev för mig. Jag har även börjat laga mat på bloggen och börjat skriva recensioner på matställen.

I övrigt älskar jag att resa och att smaka mig igenom världen (vem gör inte det?) Ibland när jag får frågan “beskriv dig själv” så känner jag mig så opersonlig för jag gillar att resa, titta på film, fotografera och att umgås med familjen. Säkert 75% av jordens befolkning passar in i någon av de grejerna och tycker om det. Jag känner mig inte unik för fem öre😉

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag gillar att baka det mesta men det jag gillar mest att äta är nybakade bullar med ett glas kall mjölk. Så det får bli det, bullar! Gärna fyllda med hemmagjord mandelmassa och massa SMÖR! Smör är livet.

Hur ofta brukar du baka?
– Det går i vågor, speciellt när inspirationen tryter, när det är mörkt och tråkigt ute blir det dessvärre lite mindre (fastän det borde vara tvärtom för man blir ju så glad av att baka) Men någon gång i veckan/varannan vecka brukar jag ägna åt bakning. Av det som blir över ger jag till grannar eller fryser in. Men det mesta brukar gå åt.

Vad är ditt bästa bakminne?
Mitt bästa bakminne är när jag var liten och mamma gjorde kärleksmums. Hon visste hur mycket jag älskade att äta smeten så hon lämnade alltid kvar lite extra till mig med en slickepott. Det är kärlek😊

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Chokladboll! Det kan ju nästan aldrig bli fel. Något av det värsta jag vet är när man beställer något som ser ut som en härlig och saftig bulle så kommer den in och den är torr, smaklös och allt annat än saftig. Så för att minska på besvikelsen kör jag på en chokladboll, såvida bageriet inte har några specialiteter såsom semlor! Då kör jag på en semla.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag älskar att äta med är min familj så jag säger mamma, pappa och min syster. Dom är ju kända personligheter för mig:)

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Hemmabagare, bak- och matbloggare, konditorer, bagare samt kockar. Det finns så många att följa på Instagram exempelvis Frida Skattberg (baka med frida) Zeina Mourtada (zeinas kitchen) och Camilla Hamid (camilla hamid) men mina största inspirationer är mina föräldrar. Mamma bakade alltid när vi var små och jag fick alltid slicka skålen med en slickepott.

Hasselnötsamaretti
Recept: Här

Marängtårta med passionfruktscurd  och vispad vaniljpannacotta
Recept: Här

Jordgubbstårta
Recept: Här

Saffransbullar med pistage och brynt smör
Recept: Här

Saftig chokladkaka med len chokladtryffel
Recept: Här

Blogg: Sweets by Hana
Drivs av: Hana Chatila
Instagram: Här

Stort tack Hana för din medverkan🙏
Se fler veckans blogg inlägghär
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.