Idag avgjordes tävlingen Årets bagare i Nordstan i Göteborg som arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.

Fyra killar och en tjej gjorde upp om den ärofyllda titeln vars startfält bestod av: Lina Kempe, Backhaus Bageri & Café, Helsingborg, Fredrik Eiserman, Valhallabageriet, Stockholm, Gustav Fagerman, Artisan Bread, Karlstad, Paul Florian Ficard, Björns konditori, Vellinge samt Marcus Billing SöderbergGamla verket, Segeltorp.

Bakverk från Gustav Fagerman

I årets tävling ingick åtta tävlingsmoment där finalisterna skapade inspirerande och vackra bakverk under sex timmar. En metodjury granskade finalisternas arbetssätt och en smakjury bedömde utseende, smak, färg, form och kreativitet. De åtta delmomenten bestod av: baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, söta bullar med frukt/bär, bullar med efterdekorering och matbröd.

Den som drog det längsta strået i tävlingen var Gustav Fagerman som tillsammans med Mattias Dröschmeister driver mysiga Artisan Bread i Karlstad. Tvåa kom Fredrik Eiserman från Valhallabageriet och trea Paul Florian Ficard från Björns konditori. Grattis allesammans och ett extra stort grattis till Gustav.

En glad Gustav Fagerman

Foton: Sveriges bagare och konditorer

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.