Det var inte allt för länge sedan jag körde en “Hört på stan” men det är alltid trevligt när det händer saker och ting som har med fika att göra. Stockholm växer så det knakar och då är det även naturligt att det öppnas nytt lite här och var i och runt om i stan. Jag har nämnt det ett flertal gånger tidigare här på bloggen, tillväxten finns i förorterna och jag är övertygad om att det kommer att poppa upp allt fler kaféer och bagerier runt om våra kranskommuner.

…..Det har knappast undgått någon fikaälskare att Mattias Ljungberg och Roy Fares öppnar nytt i september. MR Cake kommer att ligga på Rådmansgatan 12 på Östermalm och det kommer att finnas ett 60-tal sittplatser. Amerikansk kafékultur möter svensk fika med en twist.

…..Ännu en välbekant bagare öppnar i sommar nytt på Östermalm.

…..Rapparen Ken Ring har nyligen öppnat Marley Café på Åsögatan 144. Schysst kaffe samt bakverk från Dessert & Choklad Stockholm utlovas.

…..Systrarna Delselius (Therese och Helene) har sålt verksamheten vid Grisslinge havsbad på Värmdö. De nya ägarna driver sedan tidigare fiket vid Fåfängan.

…..För dig som gillade Delselius i Grisslinge säger jag bara, hav tröst för i sommar öppnar en av systrarna Delselius ny verksamhet i Björknäs i det som tidigare var Centralkonditoriets lokal.

…..Vi fortsätter med familjen Delselius. Kristoffer som driver konditoriet i Gustavsbergs centrum samt Tornhuset är i full fart med att öppna upp en ny deli i Gustavsbergs hamn. Verksamheten kommer att öppna i juli med fokus på lokala råvaror. De söker nu kockar så om du har några tips, tipsa mig gärna via mail.

…..Äntligen så har Helene Fourie och Helena Bergqvist öppnat sitt nya ställe Ingrid på Nybrogatan 23 på Östermalm. Precis som hos systerbageriet Le Violon Dingue vid Hötorget så kör de pizzor på onsdagar under lunchtid.

…..Det glutenfria bageriet Friends of Adam lämnar Hornstull och flyttar in i Saltå kvarns tidigare lokaler i Bromma. Flyttlasset går av stapeln i sommar.

…..Ett stort grattis till ägarna Ronny Latva och Charlotta Söör på RC Chocolate i Sigtuna som enligt White Guide Café är rankad som landets bästa fik.

…..Sist men inte minst, hurra, hurra, hurra till Chokladfabriken som fyller 20 år.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.