Te är efter vatten den dryck som är den mest utbredda i världen (vi dricker omkring 500 miljoner koppar te varje dag) men ändå råder en stor okunskap inom området. Te delas in i kategorierna vitt, grönt, gult, oolong, svart och puerh. Örtte (tisanes) räknas inte in. Utöver alla sorter och kategorier så har du även aspekten med kvalité, gradering och bryggning så givetvis finns det lite att hålla reda på. Tidigare har jag haft gästbloggaren Eva-Lena Gartner från ett av världens exklusivaste tehus Newby Teas (Eva-Lena har slutat på Newby Teas) som väglett oss igenom teets underbara värld genom att upplysa om teindustrin samt ge lite konsumentinformation. Om du missat hennes inlägg så finner du dem här. Kaffe är som bekant trendigt och vi läser artiklar om bryggmetoder, kaffesorter, spårbarhet osv och samma sak gäller för te. Notera även att flera av våra trendigaste kaffebarer har bra teer i sitt utbud och de vet garanterat hur te skall bryggas på rätt sätt. Att brygga lite varmt vatten och stoppa ned ett påste är inga svårigheter men frågan är hur gott det smakar? Jämför det med att dricka te av hög kvalité och med rätt bryggning så kommer du garanterat märka en skillnad. I detta klipp får du information om vad som är bra att tänka på när det gäller te. Det är helt klart ett sevärt klipp som ger en del ”aha-upplevelser”. Här finner du ett brygg-diagram och här har jag satt ihop en guide till tehus och tehandlare i Stockholm.
Skriv ett svar