Japanska bakverk – från matcha till körsbärsblom

Japanska bakverk, kan det vara en hit? Nu har i alla fall du möjlighet att baka traditionella japanska bakverk (Wagashi), bakverk inspirerade av väst (Yogashi) samt vetebröd (Kashipan) då konditorn Ai Ventura som sedan 2013 bor i Stockholm, precis släppt en rykande färsk bok i ämnet.

Boken som ges ut av förlaget Natur & Kultur innehåller ett 40-tal recept, information om japanska bakingredienser, teknikgenomgångar samt en inblick i den traditionella te-cermonin chado.

Om du vill testa japanska bakverk så kan du besöka Östasiatiska museet då Ai Ventura brukar ha sitt pop-up café Bon Aibon där. Kika även in hennes hemsida här.


Foto: Charlie Drevstam

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.